Ņem vērā! Sniega un apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana pa autoceļiem

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Šorīt lielākajā daļā Latvijas sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 128 VAS "Latvijas autoceļu" uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības. Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir pa Ainažu šoseju (A1) posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šoseju (A2) posmā no Rīgas līdz Raunas pagriezienam un no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šoseju (A3) posmā no Murjāņiem līdz Strenčiem, Rīgas apvedceļu (A4 un A5) visa maršruta garumā, Daugavpils šoseju (A6) posmā no Rīgas līdz Ogrei un no Lielvārdes līdz Pāterniekiem.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir arī pa Bauskas šoseju (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas šoseju (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šoseju (A9) posmā no Rīgas līdz Saldum; Ventspils šoseju (A10) posmā no Rīgas līdz Usmai, Rēzeknes šoseju (A12) un šoseju Grebņeva-Medumi (A13) visā maršruta garumā, Daugavpils apvedceļu (A14), Rēzeknes apvedceļu (A15) un Kokneses šoseju (P80) posmā no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Bauskas, Kuldīgas, Liepājas, Saldus un Ventspils apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Autovadītāji tiek aicināti informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Svarīgākais