Pasažierim, kurš sašāva "Rīgas satiksmes" kontrolieri, veiks psihiatrisko ekspertīzi

Bezbiļetniekam, kurš vakar "Rīgas satiksmes" autobusā uz Valmieras ielas pārbaudes laikā ar gāzes pistoli izšāvis uz uzņēmuma kontrolieri, nozīmēs psihiatrisko ekspertīzi.

Pie 1987.gadā dzimušā vīrieša policija vakar atrada divas gāzes pistoles, nazi, kā arī spēļu konsoli ar trim spēlēm - visas asa sižeta spēles ar daudz šaušanas elementu. Iepriekš policijas redzeslokā šis vīrietis nav nonācis, aģentūrai LETA apliecināja valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Par vakardienas notikumiem policijā sākts kriminālprocess par huligāniskām darbībām, ja to laikā nodarīti miesas bojājumi. Pagaidām aizturētais ievietots īslaicīgās aizturēšanas nodaļā, taču jau tuvākajā laikā policija plāno lūgt tiesu piemērot viņam kā drošības līdzekli apcietinājumu.

Pats aizturētais vakar guvis brūci galvā, kā arī galvas smadzeņu satricinājumu, bet cietušajam kontrolierim mediķi konstatējuši apdegumu zoda rajonā, kā arī asins izplūdumu rokā. Vēl divi pasažieri saindējušies ar gāzi.

Kā aģentūrai LETA vakar pastāstīja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis, "notika parastā pārbaude 52.maršruta autobusā, kuras laikā kāds pasažieris izvilka gāzes pistoli un pārpildītajā transportlīdzeklī izšāva uz kontrolieri. Pēc tam pasažieris kaut kādā veidā savainojies pats, iespējams, burzmā nokritis".

Pasažierim bijušas divas pistoles un nazis. No pirmās viņš izšāvis, traumējot kontroliera Raita Pintāna zodu. Šo ieroci kontrolieris šāvējam pamanījies atņemt, taču tad bezbiļetnieks izvilcis otru ieroci un vēlreiz izšāvis. Tā bija gāzes pistole, tādēļ pēc šāviena salons piepildījies ar gāzi un pasažieri panikā sākuši kliegt, to vakar Latvijas Neatkarīgajai televīzijai pastāstīja apšaudē cietušais Pintāns.

Pēc izdarītā šāviena autobusa vadītājs apstājies un izlaidis pasažierus.

Svarīgākais