Rīgas pedagogiem būs braukšanas atlaides vienā transporta veidā

Rīgas pedagogiem būs braukšanas atlaides mēnešbiļetēm vienā transporta veidā, nevis tikai vienā maršrutā kā līdz šim, paredzēts jauno saistošo noteikumu "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā" projektā.

Kā ziņots, no pagājušā gada 1.oktobra tika piešķirta 50% atlaide Rīgas pilsētas pašvaldības vispārizglītojošo skolu pedagogiem, iegādājoties mēnešbiļeti darba dienām vienā maršrutā. No 1.decembra šīs atlaides piešķirtas arī pārējiem pedagogiem.

Noteikumu projektā paredzēts, ka Rīgas pašvaldības vispārizglītojošo skolu pedagogi, interešu izglītības iestāžu, pirmsskolas izglītības iestāžu, profesionālās ievirzes sporta skolu, mūzikas un mākslas skolu pedagogi, kuri iepriekšminētajās iestādēs strādā pamatdarbā, ir tiesīgi saņemt braukšanas maksas atvieglojumu 50% apmērā no mēneša abonementa biļetes darba dienām vienam transporta veidam cenas.

Saistībā ar izmaiņām braukšanas maksas atvieglojumos "Rīgas satiksmei" tiks radīti zaudējumi aptuveni par 15 400 latiem mēnesī.

Saistošo noteikumu projektā arī kā jaunums paredzēts, ka bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, kuri atrodas audžu ģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās vai profesionālajās izglītības iestādēs, lieto personalizētās viedkartes.

Tāpat paredzēts, ka 1. un 2.grupas invalīdi, bērni invalīdi, un persona, kas pavada 1.grupas invalīdu vai bērnu invalīdu, lieto personalizētās viedkartes vai saņem bezmaksas biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja.

Noteikumu projektā arī paredzēts, ka vispārējās pamatizglītības iestāžu 5.-9.klasē klātienē izglītojamie, vispārējās vidējās izglītības iestāžu 10.-12.klasē klātienē izglītojamie, arodizglītības, profesionālās pamatizglītības vai profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu izglītojamie, augstāko izglītības iestāžu pilna laika studējošie ir tiesīgi iegādāties viena, piecu, desmit un 20 braucieniem paredzētās biļetes ar 50% atvieglojumu no to nominālvērtības.

Saistošo noteikumu "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā" projektu šodien atbalstīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais