Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Ko darīt, ja jūs apkrāpis taksists?

© Alise Šulca, F64 Photo Agency

Mēdz gadīties, ka rīdzinieki un pilsētas viesi sastopas ar negodīgiem taksistiem, kuri par braucieniem prasa nesamērīgas summas. Kā pasargāt sevi no šādiem gadījumiem un ko darīt, ja jau esat apkrāpti? Uz šiem jautājumiem atbild Rīgas pašvaldības policijas Profilakses, koordinācijas un statistikas nodaļas galvenais speciālists Deins Millers.

TAKSOMETRI

  • Pirms iekāpšanas taksometrā apskatiet, kādi tarifi norādīti uz automašīnas uztaksometra labās puses aizmugurējām durvīm. Pirms saņemt licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz dokumenti ar norādītiem tarifiem, kas publicēti Rīgas domes un Satiksmes departamenta mājaslapās. Noteikumi paredz, ka tarifiem obligāti jābūt norādītiem uz virsbūves . Pārvadātāju cenas par braucienu var atšķirties.
  • Vienmēr pec brauciena pabeigšanas, lūdziet taksometra vadītājam čeku, un ja uzskatāt, ka esat apkrāpts, čeka kopiju ar situācijas aprakstu var nosūtīt Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienestam uz e-pastu sd@riga.lv . Var arī zvanīt Rīgas pašvaldības policijai (110 - ja atrodaties Rīgas administratīvajā teritorijā)

MOBILĀS LIETOTNES

  • Pašlaik taksometru vai privāto šoferu meklējumiem populāras ir mobilās lietotnes. RPP speciālists norāda: ja esat izsaukuši mašīnu ar mobilās lietotnes palīdzību, norēķināšanās par braucienu ir elektroniska, nevis skaidrā naudā. Ja uzskatāt, ka esat apkrāpts, māksajuma kopiju ar situācijas aprakstu var nosūtīt Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienestam uz e-pastu sd@riga.lv .
  • Tagad gan taksometru vadītājiem, gan autovadītājiem, kas veic komercpārvadājumus ar privāto transportlīdzekli jābūt reģistrētiem taksometru vadītāju reģistrā un par to jābūt saņemtai vadītāja reģistrācijas apliecībai, kas jānovieto transportlīdzekļa salonā uz priekšējā paneļa. Tā mērķis pasargāt cilvēkus, piemēram, lai pie stūres nesēstos cilvēks bez autovadītāja apliecības.

Avots: riga.lv