Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā ieviesīs satiksmes izmaiņas Rīgā

© F64 Photo Agency

Pasaules čempionāta orientēšanās sportā laikā no šodienas līdz 6.augustam vairākās Rīgas ielās būs spēkā satiksmes ierobežojumi, informē Rīgas dome.

No šodiena plkst.17 līdz 5.augusta plkst.17 tiks aizliegts apstāties un stāvēt Kaļķu ielas abās ielas pusēs, posmā no 11. novembra krastmalas līdz Rātslaukumam, savukārt plkst.17 līdz 5.augusta plkst.8 - stāvlaukumā aiz Rīgas Tehniskās universitātes ēkas.

Tāpat apstāšanās un stāvēšanas ierobežojums būs spēkā no plkst.8 līdz 6.augusta plkst.8 Aleksandra Grīna bulvārī, pretī viesnīcai "Bellavue".

Satiksme būs slēgta 5.augustā no plkst.12. līdz 20 Aleksandra Grīna bulvāra posmā no Slokas ielas līdz ēkai Aleksandra Grīna bulvārī 11

Transportlīdzekļu satiksme Kronvalda bulvāra posmā no Elizabetes ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai un Muitas ielas posmā no Kronvalda bulvāra līdz Noliktavas ielai, izņemot tramvaju transportu, tiks slēgta 4.augustā no plkst.8.30 līdz 14.30.

F64 Photo Agency

Tāpat satiksme būs slēgta 5.augustā no plkst.12. līdz 20 Aleksandra Grīna bulvāra posmā no Slokas ielas līdz ēkai Aleksandra Grīna bulvārī 11, savukārt no plkst.16.45 līdz 18.15 transportlīdzekļu satiksme tiks slēgta Eduarda Smiļģa ielas posmā no Bāriņu ielas līdz Slokas ielai un Nometņu ielas posmā no Slokas ielas līdz Lapu ielai.

Kā ziņots, no šodienas līdz 12.augustam norisinās pasaules čempionāts orientēšanās sportā, kas Latvijā tiek rīkots pirmo reizi.

Tiesības rīkot pasaules čempionātu Latvijai piešķirtas pirmo reizi. Jau tagad zināms, ka 35.pasaules čempionāts pulcēs vairāk nekā 300 spēcīgākos sportistus no vairāk kā 40 pasaules valstīm. Sacensībās tiks izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.

Sprinta sacensības notiks Vecrīgā un Āgenskalnā, bet sacīkstes meža apvidū - Siguldas apkārtnē. Distances tiks izvēlētas tā, lai sacensības būtu interesanti vērot līdzjutējiem un televīzijas skatītājiem. Siguldā sacensību centrs būs jaunā distanču slēpošanas trase Laurenčos, bet Turaidā - Dziesmu dārzs.

Tāpat ziņots, ka Latvijas Orientēšanās federācijas publicētajā Latvijas izlases sastāvā visās distancēs iekļauti Artūrs Pauliņš un Sandra Grosberga. Tiesa, vīru stafetes komanda tiks nosaukta tuvāk čempionātam, kā arī etapu sadalījums visās stafetēs tiks noteikts vēlāk.