Līgo vakarā un Jāņos galvaspilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt par brīvu

Līgo vakarā un Jāņos, 23.jūnijā un 24.jūnijā, galvaspilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt par brīvu, šodien nolēma Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas deputāti.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens gan nemācēja pateikt, cik izmaksās šāda divu dienu braukšana par brīvu. Bemhens norādīja, ka katrai dienai atsevišķi ieņēmumi netiekot aprēķināti un šādas bezmaksas braukšanas dienas jau esot paredzētas, plānojot uzņēmuma gada budžetu, tāpēc arī nekādi papildu līdzekļi neesot nepieciešami.

Kā iepriekš intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), šajos svētkos viena trešdaļa rīdzinieku izbrauc uz laukiem, bet divas trešdaļas paliek Rīgā, tādēļ tiks nopietni padomāts par svētku sajūtas radīšanu galvaspilsētā palikušajiem iedzīvotājiem.

"Mēs izdomājām šādu bezmaksas braukšanu piedāvāt divas reizes gadā - gan uz Līgo, 23.jūnijā un 24.jūnijā, gan uz Jaungadu, 31.decembrī un 1.janvārī," teica mērs, piebilstot, ka, protams, saglabāsies arī tradicionālā bezmaksas braukšana valsts svētkos 18.novembrī.