Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Sestdien un svētdien plānoti papildu sabiedriskā transporta un vilcienu reisi

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Saistībā ar XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku koncertiem Daugavas stadionā, kā arī ģenerālmēģinājumu un noslēguma koncertu Mežaparkā šodien un rīt, 8.jūlijā, Rīgā tiks organizēti papildu reisi vairākos sabiedriskā transporta maršrutos, informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis.

Papildreisi līdz plkst.2 no pilsētas centra tik organizēti 2., 3., 11., apvienotajā 12., 23. un 26. (pa Akmens tiltu), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51., 53. autobusa maršrutā, 1., 5., 7., 10., 11. tramvaja maršrutā, kā arī 9., 14., 15., 17., 18., 22., 27. trolejbusa maršrutā.

Saistībā ar mēģinājumu un ģenerālmēģinājumu Mežaparkā atbilstoši pasažieru plūsmai tiks organizēti papildu reisi 11.tramvaja maršrutā

Šodien saistībā ar deju lieluzvedumu "Māras zeme" Daugavas stadionā no plkst.18 atbilstoši pasažieru plūsmai tiks organizēts speciāls trolejbusa maršruts "Centrālā stacija - Daugavas stadions". No Centrālās stacijas trolejbusi kursēs pa Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Stabu ielu, Avotu ielu, Jāņa Asara ielu. Uz Centrālo staciju trolejbusi kursēs pa Jāņa Asara ielu, Avotu ielu, Matīsa ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu un Satekles ielu.

Saistībā ar mēģinājumu un ģenerālmēģinājumu Mežaparkā atbilstoši pasažieru plūsmai tiks organizēti papildu reisi 11.tramvaja maršrutā. 3.trolejbusa maršruts no plkst.16 tiks pagarināts līdz Mežaparkam un kursēs kā 3a.trolejbusa maršruts "Centrāltirgus - Sarkandaugava - Mežaparks". Reisi tiks organizēti atbilstoši pasažieru plūsmai.

Tāpat atbilstoši pasažieru plūsmai saistībā ar ģenerālmēģinājumu Mežaparkā un koncertu Daugavas stadionā tiks nodrošināti papildu reisi 5., 11., 22. trolejbusa maršrutā un 6., 9., 48., 52. autobusa maršrutā. Savukārt rīt, 8.jūlijā, saistībā ar noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" un Sadziedāšanās nakti Mežaparkā atbilstoši pasažieru plūsmai tiks organizēti papildu reisi 11.tramvaja maršrutā.

Arī rīt 3.trolejbusa maršruts no plkst.16 tiks pagarināts līdz Mežaparkam un kursēs kā 3a.trolejbusa maršruts "Centrāltirgus - Sarkandaugava - Mežaparks". Reisi tiks organizēti atbilstoši pasažieru plūsmai. Tāpat atbilstoši pasažieru plūsmai pirms un pēc noslēguma koncerta tiks nodrošināti papildu reisi 9. un 48.autobusa maršrutā.

Naktī pēc 7.jūlija noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājuma ir norīkoti divi papildu vilcieni, kas aties no Mangaļu stacijas uz Rīgu plkst.00.55 un plkst.1.05.

Arī naktī pēc 8.jūlija noslēguma koncerta divi papildu vilcieni no Mangaļu stacijas dosies uz Rīgu, un tie aties plkst.1.25 un plkst.1.34. Ap šo pašu laiku pretējā virzienā - uz Saulkrastiem - arī ir norīkoti papildu vilcieni.

Gan pēc "Zvaigžņu ceļā" noslēguma koncerta ģenerālmēģinājuma, gan pēc "Zvaigžņu ceļā" noslēguma koncerta "Pasažieru vilciens" ir norīkojis arī papildu vilcienu reisus no Rīgas, kas Svētku apmeklētājus nogādās tālāk uz Ogri, Jelgavu un Sloku. Šie vilcieni no Rīgas stacijas aties 10 minūtes pēc pēdējā vilciena no Mangaļiem pienākšanas Rīgā.

"Pasažieru vilciens" pārstāvji atgādina, ka, dodoties kājām, stacijā "Mangaļi" no Mežaparka Lielās estrādes var nokļūt aptuveni 25 minūtēs, tālāk vilcienā līdz Rīgai būs jāpavada 16 minūtes. Lai nokļūtu stacijā "Mangaļi", izejot pa Mežaparka Lielās estrādes apmeklētāju vārtiem, ir jādodas pa labi un jāseko "Pasažieru vilciens" norādēm ceļa malās.