Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Latvijā viesojas Itālijas prezidents; gaidāmi satiksmes ierobežojumi

© Luigi Mistrulli/SIPA/Scanpix

Latviju valsts vizītē šodien apmeklēs Itālijas prezidents Serdžo Matarella un viņa meita Laura Matarella, kurai ir Itālijas pirmās lēdijas statuss un loma, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vizīte būs veltīta Latvijas valsts simtgadei un iecerēts, ka tā stiprinās abu valstu divpusējās attiecības, kā arī sadarbību Eiropas Savienībā un NATO. Oficiālā sagaidīšanas ceremonija pie Rīgas pils sāksies plkst.10, bet plkst.10.20 plānots oficiālais foto un parakstīšanās viesu grāmatā.

Plkst.12.10 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks Itālijas prezidenta un Itālijas pirmās lēdijas grāmatas dāvināšanas ceremonijā Tautas grāmatu plauktam

Plkst.10.25 notiks Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, Ivetas Vējones kundzes un Matarellas un Itālijas pirmās lēdijas divpusējā tikšanās. Savukārt plkst.10.40 plānota Vējoņa un Matarellas tikšanās ar delegācijām. Plkst.11.15 plānots abu prezidentu kopīgs paziņojums presei, bet plkst.11.45 notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa.

Plkst.12.10 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks Itālijas prezidenta un Itālijas pirmās lēdijas grāmatas dāvināšanas ceremonijā Tautas grāmatu plauktam, bet plkst.12.30 notiks Itālijas izstādes "Latvijas starptautiskā atzīšana" atklāšana LNB.

Plkst.17 plānots izstādes "Ciao! Niklāvs Strunke Itālijā. 20.gadsimta 20.gadi" apmeklējums Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, bet plkst.19 notiks Vējoņa un viņa kundzes kundzes rīkotās valsts vakariņas par godu Itālijas prezidenta Itālijas pirmās lēdija vizītei Latvijā.

Saistībā ar Itālijas prezidenta Serdžo Matarella ar pavadošo delegāciju oficiālo vizīti Latvijā tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana vairākās vietās Rīgā, aģentūru LETA informēja galvaspilsētas domē.

No plkst.9.55 līdz 10.15 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Pils laukuma un Muitas ielas krustojumā, Pils laukuma un Torņa ielas krustojumā (pie Latvijas Bankas), Pils laukuma un Citadeles ielas krustojumā, kā arī Poļu gātes un Pils ielas krustojumā.

Šodien no plkst.7 līdz plkst.23 un 4.jūlijā no plkst.7 līdz plkst.9 apstāties un stāvēt būs aizliegts Teātra ielas abās pusēs, posmā no Aspazijas bulvāra līdz Vaļņu ielai.

Savukārt no plkst.7 līdz plkst.12 ierobežojumi noteikti Pils laukumā, Pils ielā, posmā no Poļu gātes līdz Pils laukumam un Mazajā Pils ielā, kā arī posmā no Daugavas gātes līdz Pils laukumam.

Tāpat no plkst.7 līdz plkst.11.50 apstāties un stāvēt būs aizliegts Skārņu ielas abās pusēs, pie ēkas Skārņu ielā 10, bet no plkst.7 līdz plkst.14.30 - Elizabetes ielā pie ēkām Elizabetes ielā 81, 83/85, un 83a.

Nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība no plkst.9.30 līdz plkst. 21.30 Pils laukumā, no plkst.16 līdz plkst.18 Krišjāņa Valdemāra ielā, pie ēkas Jāņa Rozentāla laukumā 1, no plkst. 11.15 līdz plkst.12.15 Brīvības laukumā, no plkst.12. līdz plkst.13 Uzvaras bulvārī, pie ēkas Mūkusalas ielā 3 un no plkst.14 līdz plkst.16 Krišjāņa Valdemāra ielā pie ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā 3.

Militārā policija no plkst.9.45 līdz plkst.12.15 kontrolēs un nepieciešamības gadījumā aizliegs kuģošanas līdzekļu satiksmi Pilsētas kanāla posmā no Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas gājēju tilta līdz gājēju tiltam pie Bastejkalna.