Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Nākotnē Rīgā varētu vairs nekursēt trolejbusi

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Ņemot vērā virzību uz bezizmešu sabiedriskā transporta ieviešanu - ir iespējams, ka kādreiz Rīgā vairs nebūs trolejbusi, apliecināja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) apgalvoja, ka "ņemot vērā tehnoloģiju attīstību, pēc 12 gadiem Rīgā vairs nebūs trolejbusu."

Bartaševiča skaidroja, ka šo apgalvojumu "nevar ne apstiprināt, ne noliegt", jo kopumā uzņēmuma stratēģija ir virzīties uz bezizmešu transportu, kas rezultātā varētu nozīmēt atteikšanos no trolejbusu lietošanas. Taču vai tas notiks pēc 12, vai pēc 20 gadiem - grūti teikt, jo konkrēta darbības plāna nav un atteikšanās no trolejbusiem nav noteikta kā prioritāri sasniedzams mērķis.

"Kopumā mēs virzāmies uz dabai draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu, piemēram, elektrotransportu vai ūdeņraža transportlīdzekļiem un, ja tehnoloģiju attīstības gaitā šādu līdzekļu izmantošanu izdosies pilnvērtīgi ieviest ikdienā - pastāv iespēja, ka trolejbusi satiksmē kļūs lieki," norāda pārstāve.

Pārstāve apstiprina, ka tuvākajā laikā jauni trolejbusu iepirkumi tiešām nav plānoti, taču tas nebūt nenozīmē, ka ir uzsākta mērķtiecīga atteikšanās no to lietošanas.

Bezizmešu transportlīdzekļu ieviešana ir arī viens no Rīgas pilsētas attīstības plāna punktiem.