UZZINI, kuras ielas šovasar remontē Rīgā

VASARAS DARBI. Rīgas domes Satiksmes departamenta mājaslapā publicēta Rīgas centra ielu remontdarbu karte. Šovasar paredzēts ielu segumu atjaunot desmit maģistrālajās ielās: Brīvības ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Gaisa tiltam; Krišjāņa Valdemāra ielā posmā no Kronvalda bulvāra līdz Skanstes ielai; Duntes ielā no Skanstes ielas līdz Laktas ielai; Elizabetes ielā posmā no Eksporta ielas līdz Satekles ielai; Stabu ielā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Valmieras ielai; Dzirnavu ielā no Gogoļa ielas līdz Tērbatas ielai; Merķeļa ielā no Marijas ielas līdz Brīvības bulvārim; Lenču ielā; Ganu ielā; Zirņu ielā © F64

Brīvības iela Rīgā vasaras sākumā būs grūti izbraucama, jo satiksme vairākos ielas posmos tiks būtiski ierobežota siltumtrases izbūves dēļ. Novecojušo siltumtrasi (to sāka būvēt 1958. gadā) Rīgas centrālajā ielā sāka atjaunot pagājušogad, un jau tad rīdzinieki un pilsētas apmeklētāji tika brīdināti, ka darbus turpinās šovasar pēc mācību gada noslēguma. Brīvības ielā šovasar plānots pārbūvēt 1,88 km siltumtīklu, bet kopumā pilsētā – 8 km siltumtīklu.

Pagājušogad tika pārbūvēti 12,50 km siltumtrašu. Siltumtrases izbūves darbi sākušies Brīvības ielā posmā no Bruņinieku ielas krustojuma līdz Matīsa ielas krustojumam, Brīvības ielas posmā no Cēsu ielas krustojuma līdz Pērnavas ielas krustojumiem, un tos plānots pabeigt līdz jūlijam. Būvdarbus veiks brauktuves vidusdaļā, transportlīdzekļiem nodrošināta viena satiksmes josla katrā virzienā. Autobraucējiem jāzina, ka uz Gaisa tilta pa tramvaja sliedēm centra virzienā tiks atļauta tikai sabiedriskā transporta kustība. AS Rīgas siltums (RS) informējusi, ka šovasar plānoti darbi Skanstes un Rušonu ielā, kopējais atjaunoto siltumtrašu garums šajās ielās - 0,64 km. RS siltumtīklu remonta grafiku laikus saskaņo, lai darbus paveiktu pirms paredzētās ielu seguma atjaunošanas.

Rīgas domes Satiksmes departaments

Rīgas domes Satiksmes departaments arī informē, ka siltumtrašu, ūdensvada remontdarbu un lietus ūdens kanalizācijas izbūves dēļ Ēveles ielas posmā un virzienā no Vesetas ielas līdz Tomsona ielai slēgta satiksme līdz 7. jūnija rītam, bet līdz 30. jūnijam ierobežota transportlīdzekļu satiksme (viena braukšanas josla katrā virzienā) pie ēkas Pulkveža Brieža ielā 33, savukārt līdz 8. jūnijam ierobežota transportlīdzekļu satiksme Stabu ielas posmā no Skolas ielas līdz Baznīcas ielai, bet no 7. līdz 10. jūnijam - posmā no Tērbatas ielas līdz ēkai Stabu ielā 21. Līdz 9. jūnijam satiksme ierobežota arī Meldru ielā Vecmīlgrāvī.

Autobraucēju uzmanībai: sākoties vasarai, kad palielinās velobraucēju un gājēju skaits Mežaparkā, Kokneses prospektā, visā garumā un abās brauktuves pusēs, ir aizliegts apstāties un stāvēt. Savukārt Kokneses prospekta posmā no Sudraba Edžus ielas līdz Meža prospektam ir ieviests maksimāli atļautā braukšanas ātruma ierobežojums 30 km/h, bet velobraucēji ir novirzīti pēc iespējas uz brauktuvi - tāpēc demontētas ceļa zīmes Kopīgs gājēju un velosipēdu ceļš.

***

Uzziņai

• Par aktuālajiem un plānotajiem ielu remontdarbiem var uzzināt: http://www.rdsd.lv/remontdarbi/saraksts.

• Plašāka informācija par apbraucamajiem ceļiem: riga.lv/lv/waze, riga.lv, rdsd.lv, sabiedriskā transporta maršruta plānotājs.



Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais