Kokneses prospektā Rīgā ieviestas izmaiņas satiksmē

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kaspars Krafts/ f64 photo agency

No šodienas Rīgā, Kokneses prospekta visā garumā un abās brauktuves pusēs būs aizliegts apstāties un stāvēt, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Kokneses prospekta posmā no Sudraba Edžus ielas līdz Meža prospektam tiks ieviests arī maksimāli atļautā braukšanas ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā.

Savukārt, lai mazinātu konfliktsituācijas starp gājējiem un velosipēdistiem, novirzot velosipēdu satiksmi pēc iespējas uz brauktuvi, iepriekš minētajā posmā tiks demontētas ceļa zīmes "Kopīgs gājēju un velosipēdu ceļš".

Turpmākajos gados, lai nodrošinātu ātruma režīma ievērošanu Kokneses prospektā, plānots ierīkot arī ātrumvaļņus un uzlabot gājēju šķērsošanas vietas un gājēju pārejas.

Satiksmes organizācijas izmaiņa veiktas ņemot vērā, ka vasaras sezonā būtiski palielinās apmeklētāju skaits kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks", līdz ar ko palielinās gājēju, velobraucēju un transportlīdzekļu intensitāte minētajā posmā.

Latvijā

Ir jānovērš netaisnība darba stāža aprēķinā māmiņām, kuras laikā no 1990. gada līdz 1995. gadam nestrādāja, bet audzināja bērnus līdz astoņu gadu vecumam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda opozīcijas Saeimas deputāts Uģis Mitrevics (NA).