Ulbrokā pie rotācijas apļa būs ilgstoši satiksmes ierobežojumi

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

No šodienas līdz mēneša beigām uz būvdarbu laiku Ulbrokā, Institūta ielā no rotācijas apļa līdz Peldu ielai, tiks slēgta viena braukšanas josla, pavēstīja AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Satiksme tiks organizēta pa vienu joslu ar satiksmes regulētājiem un luksoforiem, un paredzams, ka satiksme tur būs palēnināta, īpaši darba dienu rītos un vakaros.

"Lai ietaupītu ceļā pavadīto laiku, aicinām autovadītājus nokļūšanai uz un no Ogres un Ērgļiem izmantot autoceļu Juglas papīrfabrikas ciemats-Upesciems (P2), Granīta ielu vai Daugavpils šoseju (A6)," pauda LVC.

Būvdarbi uz reģionālā autoceļa Ulbroka-Ogre (P5) Ulbrokas teritorijā (0,36. līdz 1,90.kilometrs) sākās aprīlī. Tiek veikta seguma reciklēšana un šķembu pamata pastiprināšana, kā arī tiks ieklātas trīs jaunas asfalta kārtas. Paredzēts pārbūvēt arī autobusu pieturvietas un apgaismojumu, atjaunot ietvi ceļa kreisajā pusē un izbūvēt no jauna labajā. Satiksme krustojumos ar Acones un Peldu ielu pēc pārbūves tiks regulēta ar luksoforiem.

Būvdarbus veic SIA "Lemminkainen Latvija", to līgumcena ir 2,17 miljoni eiro (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli), darbi notiks līdz vasaras beigām. Iepriekš pārbūve šajā posmā veikta pagājušā gadsimta 80.gados.

Latvijā

Šā gada septembrī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvalde, aizturot organizētu noziedzīgu grupu, Rīgā pārtrauca kāda striptīzkluba darbību. Tur ilgstoši bija plaucis sutenerisms. Par šo noziegumu aizdomās tiek turētas piecas personas, četrām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.