UZMANIES: Ātruma pārkāpējus kontrolēs ar "Renault" busiņiem

© F64

Valsts policija satiksmes drošības uzraudzībā saņēmusi ne tikai jaunas netrafaretās "Škoda" un "Subaru" markas automašīnas, bet arī trafarētus busiņus "Renault".

Valsts policijas vadība šodien automašīnu prezentācijas pasākumā skaidroja, ka ir iegādāti ne tikai 40 jaunas tumšas krāsas netrafarēti "Subaru Forester" apvidus automobiļi un "Škoda Superb" markas spēkrati, bet arī trafaretās automašīnas - 45 "Opel Mokka", 46 "Škoda Octavia" un 15 mikroautobusi "Renault Traffic".

Visas iepriekšminētās automašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, lai konstatētu ātruma pārkāpējus.

Viens no būtiskākajiem akcentiem automašīnas parka papildināšanai ir tieši "Subaru Forester" un mikroautobusi "Renault Traffic". Policijas vadība nenoliedz, ka šādas markas izvēlētas, lai "sajauktu kārtis" un satiksmes noteikumu pārkāpēji nedomātu, ka ceļu policija pārvietojas tikai ar pāris konkrētu marku spēkratiem. Tāpat sabiedrība uzskatot, ka ar "Opel Mokka" automašīnām pārvietojas vien iecirkņu inspektori, taču tagad ar tiem kontrolēs arī ātruma un citu satiksmes noteikumu pārkāpējus.

Iepriekšminētais autoparka papildinājums paredzēts visiem Latvijas reģioniem.

Netrafarētu automašīnu kopējā līguma summa ir 2 462 081 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Policija šīs automašīnas nomās uz pieciem gadiem.

Šobrīd policijas rīcībā ir septiņas vieglās netrafaretās automašīnas, kas ikdienā tiek izmantotas satiksmes uzraudzībā. Pieci no tām ir "Subaru" un divi ir "Opel" markas spēkrati.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais