Vislielākie ātruma pārsniedzēji – BMW īpašnieki

© valsts policija

Valsts Policija publicējusi visai interesantu infografiku, kura parāda – vislielākie ātruma pārkāpēji ir BMW automašīnu īpašnieki, turklāt martā fiksēts šogad lielākais ātruma pārkāpuma rekords - 210 km/h.

Martā stacionārie foto radari fiksējuši šogad lielāko atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu – 210km/h. Šāds ātrums fiksēts uz autoceļa Tīnūži – Koknese (P80) 20,4 kilometrā. Šajā ceļa posmā arī iepriekšējā mēnesī tika fiksēts ātruma pārkāpuma rekords, sasniedzot 167 km/h.

Vēl pagājušajās brīvdienās uz šī autoceļa traģiskā avārijā gāja bojā jauna ģimene ar 2,5 mēnešu vecu zīdaini. Šogad vien uz autoceļa Tīnūži – Koknese bijuši 10 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ievainoti 7 cilvēki, bet dzīvību zaudējuši jau 5.

Tāpat arī  Valsts Policijas publicētajā infografikā, parādās – vislielākie ātruma pārsniedzēji ir tieši BMW automašīnu vadītāji, kuri ierindojas gan topa pirmajā, gan otrajā vietā. Trešo vietu ar 141 km/h dala AUDI, LAND ROVER un ŠKODA automašīnas.

Valsts Policija aicina autovadītājus padomāt par savu un savu tuvinieku drošību un ievērot atļauto braukšanas ātrumu un citus ceļu satiksmes noteikumus, lai izvairītos no iespējamas nelaimes.

Svarīgākais