Autovadītājiem šorīt jāuzmanās no apledojušiem ceļiem

© F64

Šorīt valstī braukšanu apgrūtina izveidojies apledojums uz autoceļiem, informē "Latvijas valsts ceļi". Gaidāma gaisa temperatūra no +1ºC līdz +3ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Lai arī gaisa temperatūra ir virs nulles, Cēsu un Alūksnes apkārtnē vietām ceļa seguma temperatūra atšķiras no gaisa temperatūras un mitruma ietekmē uz atdzisušās ceļa virsmas veidojas apledojums, jeb tā sauktais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtinoši ir sekojošos ceļa posmos:

Ainažu virzienā no Bīriņu pagrieziena – Ainažiem;

Siguldas virzienā no Virešiem – Veclaicenei;

Valmieras virzienā no Murjāņiem – Braslas tiltam un no Stalbes – Streņčiem;

Rīgas apvedceļš posmā Salaspils – Babīte;

Bauskas virzienā no Rīgas – Iecavai;

Jelgavas virzienā visa posma garumā;

Liepājas virzienā no Rīgas – Apšupes krustojumam un no Skrundas – Liepājai;

Ventspils virzienā no Rīgas – Kūdrai;

Gulbenes virzienā Ūdrupes tilts – Gulbene un Madona – Gulbene;

Kā arī Balvi – Kapūne un Talsi – Kuldīga.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts: Rīgas, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Krāslavas, Kuldīgas, Limbažu, Madonas, Ogres, Talsu, Tukuma, Valkas, Valmieras un Ventspils apkaimēs.

Apgrūtināta braukšana ir arī pa mazajiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, jo, iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie ir ļoti slideni.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 142 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no pusvieniem naktī, veic slideno posmu kaisīšanu.

Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Svarīgākais