UZMANĪBU: Braukšanu apgrūtina sniegs un apledojums

© F64

Pievakarē lielākajā daļā valsts teritorijas, īpaši valsts centrālajā daļa braukšanu apgrūtina snigšana un putenis, informē "Latvijas valsts ceļi"(LVC). Autoceļu uzturētāji strādā, lai braukšanas apstākļus uzlabotu.

Labāka situācija ir Latgalē, kuru snigšana pagaidām vēl nav skārusi, taču vēlāk vakarā arī Latgalē prognozē snigšanu. Gaisa temperatūra no – 7ºC līdz +2ºC. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi arī vēlāk vakarā un naktī turpināsies snigšana un putenis, kura laikā redzamība pasliktināsies līdz 500 -1000m. Ceļi būs sniegoti un slideni.

Paredzams, ka tuvākajās dienās gaisa temperatūra pakāpsies virs nulles. Ledus un piebrauktais sniegs vietējās un atsevišķos reģionālās nozīmes ceļos sāks kust. Uz ceļiem var veidoties slapja sniega masa, kā arī ļoti slidens ledus.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka līdz ar sniegputeni Rīgā uzsākta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu tīrīšana un kaisīšana ar pretslīdes materiāliem, uzturēšanas uzņēmumi darbā iesaistījuši visas specializētās tehnikas vienības - kaisīšanas mašīnas, autogreiderus un traktorbirstes.

Kā novēroja Satiksmes vadības centrs, satiksmes plūsma galvaspilsētā ir lēnāka, taču būtiski apgrūtinājumi nav novēroti.

Svarīgākais