Prezidentūras dēļ sākušies sastrēgumi

© nra

Ir noticis tas, par ko Rīgas iedzīvotājus un visus citus, kuri apmeklē galvaspilsētu, brīdināja jau pagājušā gada nogalē. Latvija ir sākusi savu prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, un Rīgā ierodas augstas amatpersonas.

Tas nozīmē vērienīgus satiksmes ierobežojumus. Pilsētas Satiksmes departamenta un Drošības policijas pārstāvji regulāri tiekas un apspriež nepieciešamās satiksmes organizācijas izmaiņas.

Jau rīt Rīgā notiks vairāki pasākumi: Latvijas valdības un Eiropas Komisijas komisāru kolēģijas tikšanās, Latvijas prezidentūras atklāšanas pasākums, Eiropadomes priekšsēdētāja Donalda Tuska vizīte, kā arī Eiropas gada attīstībai atklāšana. Tāpēc līdz pat 10. janvārim ir paredzēti ievērojami transportlīdzekļu un gājēju satiksmes ierobežojumi.

Līdz 9. janvārim pulksten 22 transportlīdzekļu satiksme būs slēgta Valguma ielā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim. Autovadītājiem ir jāņem vērā, ka īslaicīgi, uz dažām minūtēm, šodien un rīt tiks slēgta vai ierobežota satiksme Pārdaugavā, Kantora ielas krustojumā ar vairākām ielām, kā arī Ojāra Vācieša – Tēriņu ielu krustojumā, Altonavas – Ojāra Vācieša ielu krustojumā, Ojāra Vācieša un F. Brīvzemnieka ielu krustojumā un F. Brīvzemnieka ielas un Vienības gatves krustojumā. Der zināt, ka līdz 1. jūlijam katru dienu no pulksten 7 līdz 22 ir aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās Ojāra Vācieša ielā, posmā no Altonovas ielas līdz F. Brīvzemnieka ielai, un F. Brīvzemnieka ielā, posmā no Ojāra Vācieša ielas līdz Vienības gatvei.

Šodien satiksmes ierobežojumi gaidāmi Vecrīgā: no pulksten 8.45 līdz 10.30 un no pulksten 16 līdz 17.30 tiks slēgta transportlīdzekļu un gājēju satiksme Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Miesnieku ielai. Šodien vakarpusē – no pulksten 19.30 līdz 21.30 – tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme Aspazijas bulvārī, posmā no K. Barona ielas līdz Brīvības pieminekļa laukumam, un K. Barona ielā, posmā no Raiņa bulvāra līdz Aspazijas bulvārim.

Šodien un rīt tiks slēgta gājēju kustība Latvijas Nacionālās bibliotēkas apkārtnē – Valguma ielā, Uzvaras bulvārī, Mūkusalas ielā un Akmeņu ielā un autovadītājiem jāmeklē citi apbraukšanas ceļi, jo vairākas stundas tiks ierobežota satiksme no Akmens tilta līdz Akmeņu ielai, Akmeņu ielā, posmā no Mūkusalas ielas līdz Jelgavas ielai. Satiksmes ierobežojumi attieksies arī uz Grēcinieku un Audēju ielām, kā arī Elizabetes ielas posmu no Tērbatas ielas līdz K. Barona ielai.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka Rīgas centrā ir ierobežota tranzīta satiksme. Lēmums slēgt satiksmi kravas transportam pieņemts līdz ar satiksmes ierobežojumiem Pārdaugavā un pilsētas centrā. Kravas transporta vadītāji aicināti izmantot apbraucamos ceļus un īpašu uzmanību pievērst ceļa zīmēm un informatīvajiem plakātiem. Kravas transporta ierobežojumi Rīgā būs spēkā līdz 10. janvārim. Sīkāka informācija ir pieejama gan Satiksmes departamenta mājaslapā (www.rdsd.lv), gan Rīgas domes portālā www.riga.lv. Informācija par plānotajiem transportlīdzekļu un gājēju kustības ierobežojumiem pirms katra pasākuma būs pieejama vairāku valsts un pašvaldību institūciju interneta resursos: Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē mājaslapā www.eu2015.lv, Twitter kontā @ES2015LV un draugiem.lv kontā draugiem.lv/es2015lv; Rīgas domes mājaslapā www.riga.lv, sadaļā Satiksmes ierobežojumi, www.facebook.com/RigasDome, twitter.com/RigasDome; Iekšlietu ministrijas mājaslapā www.iem.gov.lv un Twitter kontā @IeM_gov_lv; Valsts policijas mājaslapā www.vp.gov.lv/?id=738&said=738 un Twitter kontā: twitter.com/Valsts_policija; Waze aplikācijā.

Arī Latvijas Nacionālā bibliotēka atgādina par darba laika izmaiņām, jo jaunā Gaismas pils ēka ir Latvijas prezidentūras pasākumu galvenā mītnes vieta. Šodien un rīt Gaismas pils ir slēgta saistībā ar Latvijas prezidentūras pasākumu norisi.