Braukšanas apstākļus pamatīgi apgrūtina sniegs un apledojums

© Scanpix/AP

Pievakarē vietām braukšanas apstākļi ir apgrūtināti sniega un apledojuma dēļ, ziņo "Latvijas valsts ceļi". Gaidāma gaisa temperatūra no – 9ºC līdz-1ºC. Nakts un rīta stundās ievērojami nokrišņi netiek prognozēti.

Kurzemes virzienā vietām nedaudz snieg un braukšana ir apgrūtināta no Rīgas līdz Talsiem un Kuldīgai, kā arī no Rīgas līdz Brocēniem. Līdzīga situācija ir arī virzienā uz Jelgavu un Bausku.

Latgalē, Daugavpils apkārtnē arī nedaudz snieg un brauktuves ir slidenas.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas vairāk kā 165 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no trijiem rītā, veic slideno posmu kaisīšanu un brauktuvju attīrīšanu no sniega.

Jāatceras to, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Svarīgākais