Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Latvijā šorīt autovadītājiem jāuzmanās no apledojušiem ceļiem

© F64

Šorīt atsevišķos posmos Vidzemē un daudzviet Latgalē braukšanu apgrūtina autoceļu apledošana, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Siguldas virzienā autoceļš apledo posmā no Cēsu pagrieziena līdz Raunas pagriezienam un posmā no Smiltenes pagrieziena līdz Virešiem;

Valmieras virzienā ceļš slidens posmā no Braslas tilta līdz Stalbei;

Daugavpils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā no Ogres līdz Līvāniem un no Nīcgales līdz Pāterniekiem kā arī no Jēkabpils līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Medumiem un uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem;

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Aizkraukles, Rīgas, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Daugavpils, Cēsu, Gulbenes un Madonas apkaimēs.

Va/s Latvijas autoceļu uzturētājs veic brauktuves pretapledojuma apstrādes darbus ceļu slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 74 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām gaidāmi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, kas atsevišķos rajonos, galvenokārt austrumos, veicinās apledojuma veidošanos uz autoceļu brauktuvēm.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.