Brīdina par applūdušām ielām Rīgā

© F64

Ņemot vērā meteorologu prognozētās spēcīgās lietavas šodien galvaspilsētā, Rīgas domes Satiksmes departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus izvairīties no tiem ceļu posmiem, kas stipra lietus ietekmē applūst.

Jau šobrīd, lai uzlabotu pārvietošanās iespējas galvaspilsētas ielās, uzsākta lietus ūdens peļķu atsūknēšana Bolderājā, Čiekurkalnā un Vecmīlgrāvī. Kopumā Rīgas ielās strādā sešas lietus ūdens atsūknēšanas tehnikas.

Departamenta speciālisti šobrīd veic Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības norīkotu specializētās tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves no lietus ūdens. Tāpat ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem uzdots pastiprināti pievērst uzmanību lietus uztvērējakām un attīrīt tās, kuras dēļ kritušajām lapām nevar novadīt ūdeni no brauktuves.

Par applūstošiem ceļu posmiem tiek uzskatīts Vienības gatves posms no Telts ielas līdz Satiksmes ielai, Krasta iela zem Salu tilta, Kārļa Ulmaņa gatve zem Bauskas ielas pārvada, Čiekurkalna 1.garā līnija zem Vairoga tilta, Varoņu iela pie Rīgas kremācijas centra, Viestura prospekts posmā no Meža prospekta, Traleru ielā 2 Mangaļsalā, kā arī Gaigalas, Silikātu un Stūrmaņu iela Bolderājā.

Lai uzlabotu lietus ūdens kanalizācijas sistēmu, remontdarbi notiek vairākās vietās pilsētā. Būtiskus uzlabojumus izjutīs autovadītāji, kuri ikdienā pārvietojas pa Krasta ielu, kur tiks izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Savukārt Bolderājā labos Dandāles ielas un Mazās Bolderājas ielas lietus kolektorus. Arī Kārļa Ulmaņa gatvē tiks veikti uzlabojumi un izbūvēts pieslēgums Paula Stradiņa Klīniskās slimnīcas lietus kanalizācijas kolektoram.

Arī Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600. Uz applūdušajām ielām nekavējoties nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais