CSDD: Pamatīgi pieaudzis velosipēditu un gājēju sadursmju skaits

© F64

Šā gada pirmajos piecos mēnešos, salīdzinot ar analoģisku laika periodu pērn, ir divreiz palielinājies ievainoto skaits tādos ceļu satiksmes negadījumos, kuros iesaistīti velosipēdisti un gājēji, šodien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē norādīja VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) Kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris.

Pēc CSDD datiem, 2013.gada pirmajos piecos mēnešos kopumā negadījumos, kuros iesaistīti velosipēdisti un gājēji, bijuši desmit ievainotie, bet šogad attiecīgajā laika periodā ievainoto skaits sasniedzis jau 18 personas. CSDD pārstāvis sacīja, ka tā patlaban ir problēma, kas jāatrisina.

Tāpat šogad par vienu ir pieaudzis bojā gājušo velosipēdistu skaits - no diviem bojā gājušajiem 2013.gada pirmajos piecos mēnešos līdz trim bojā gājušajiem analoģiskā periodā šogad. Pieaudzis arī ceļu satiksmes negadījumos ievainoto velobraucēju skaits. 2013.gadā no janvāra līdz maijam CSDD fiksējusi 120 ievainotu velobraucēju, bet šogad šajā laika periodā reģistrēti 136 ievainoti velosipēda vadītāji.

Teteris rezumēja - nevarētu gan teikt, ka statistika ir būtiski pasliktinājusies, jo šogad ziemas sezona bija salīdzinoši īsa, tāpēc iedzīvotāji daudz aktīvāk pārvietojās ar velosipēdiem, tos izmantojot kā ikdienas transportu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais