Jaunākās satiksmes un valsts autoceļu aktualitātes

© f64

VAS „Latvijas Valsts ceļi” (LVC) šogad veikusi jau 863 dažādus autoceļu (a/c) būvdarbos izmantojamo materiālu un izbūvētā seguma paraugu testus, ko, atbilstoši ISO standartu prasībām, veic LVC Autoceļu kompetences centra speciālisti.

Pēdējo pārbaužu rezultātā ir konstatētas nepilnības, kuras par saviem līdzekļiem nāksies novērst būvniekiem. Tā, piemēram, a/c A10 Rīga-Ventspils posmā pie Talsiem vairākās vietās konstatēta palielināta saistes kārtas porainība, a/c A9 Rīga-Liepāja posmā pie Kalvenes atsevišķās vietās konstatēts nepietiekams saistes kārtas biezums, kas jākompensē ar virskārtu. Nepilnības konstatētas un tiks novērstas arī uz a/c A2 Rīga-Sigulda Raunas pagastā, kur noņemtajā izlīdzinošās kārtas paraugā konstatēts palielināts poru saturs.

Ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem kopumā 12 vietās. Jāiegaumē, ka dodoties uz Kurzemi, remontdarbi ir gan Ventspils (a/c A10), gan Liepājas virzienā (a/c A9). Pie Talsiem 23 km garumā noris būvdarbi un trīs posmos satiksmi regulē ar luksoforiem. Šī remontposma šķērsošana prasīs aptuveni 30 min. Savukārt Liepājas virzienā pie Kalvenes satiksme būvobjektā ar luksoforiem tiek regulēta divos posmos un, lai izbrauktu šo objektu, ir nepieciešamas aptuveni 20 min.

Zemgalē satiksme ir ierobežota gan Bauskas (a/c A7), gan Jelgavas (a/c A8) virzienā. Remontposma pie Ķekavas šķērsošana ikdienā neprasa ievērojamu papildus laiku, taču intensīvas satiksmes gadījumā var veidoties sastrēgumi. Būvobjekta aiz Jelgavas, Platones pagastā, šķērsošana prasīs 20 minūtes, jo ir ieviesti trīs posmi, kur satiksmi regulē ar luksoforiem.

Vidzemē jārēķinās ar ātruma ierobežojumiem Ādažos uz Ainažu ceļa (a/c A1), pirms Valmieras (a/c A3), kur atkarībā no darbu intensitātes iespējami līdz pat sešiem reversīvas satiksmes posmiem, kuru šķērsošanai ir nepieciešamas aptuveni 30 minūtes, kā arī pie Raunas, kur ir 7 km garš remontposms uz Veclaicenes ceļa (a/c A2) un satiksme tiek organizēta ar ceļa zīmēm. Laiks, kas nepieciešams šī remontposma šķērsošanai ir 15 minūtes.

Latgalē darbi uz galvenā ceļa starp Rēzekni un Daugavpili (A15) Lūznavas pagastā prasīs papildus aptuveni 10 minūtes ceļā. Jāpiezīmē, ka Latgalē daudzviet notiek darbi uz pašvaldību ielām, kas ietilpst valsts galveno ceļu maršrutos. Piemēram, Jēkabpilī, kur tiek remontēta Kurzemes iela un Augusta ielas remonts Krāslavā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.