Velomaratona laikā Rīgā nosaka vērienīgas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos

© F64

Velomaratona laikā Rīgā šodien gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi un izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šodien līdz plkst.20 būs slēgta transportlīdzekļu kustība 11.novembra krastmalas posmā no Akmens līdz Vanšu tiltam un krastmalai piegulošajā paralēlajā ielā Vecrīgas pusē, starp Bīskapa un Poļu gāti. Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi šajos ielu posmos tiks ieviesti jau 31.maija plkst.17.

Minētajā laika posmā Valsts policija nepieciešamības gadījumā organizēs transportlīdzekļu divvirzienu satiksmi Pils ielas posmā no Miesnieku ielas līdz Doma laukumam un pašā Doma laukumā, kā arī Jēkaba ielas posmā no Doma laukuma līdz Smilšu ielai.

No plkst.9 līdz 16 tiks slēgta transportlīdzekļu kustība Krasta ielā, virzienā no Akmens tilta līdz Dienvidu tiltam, no plkst. 9.45 līdz 16 - uz Dienvidu tilta, virzienā uz Pārdaugavu no Krasta ielas uzbrauktuves līdz Bauskas ielai, kreisajā braukšanas joslā nodrošinot sabiedriskā transporta kustību. No plkst.10 līdz 16 satiksme tiks slēgta Bauskas ielā, no Dienvidu tilta apļa līdz Mūkusalas ielai, Mūkusalas ielā no Bauskas ielas līdz Akmens tiltam, Mūkusalas aplī zem Salu tilta, Akmens tilta tunelī, Kuģu ielā, Trijādības ielā, Raņķa dambī, Balasta dambī, uz Vanšu tilta, Citadeles ielā no Vanšu tilta līdz Torņa ielai, Torņa ielā līdz Pils ielai, kā arī Pils ielā un Muitas ielā līdz 11.novembra krastmalai.

Līdz plkst.16 transportlīdzekļiem tiks aizliegts apstāties un stāvēt Balasta dambī, bet 1.jūnijā no plkst.9 līdz 16 - Kuģu ielā, Trijādības ielā, Pils ielā un Muitas ielā.

Velomaratons norisināsies trīs distancēs, kas norisināsies dažādos laikos pa vienādu maršrutu - 11.novembra krastmala-Krasta iela-Dienvidu tilts-Bauskas iela-Mūkusalas iela-Mūkusalas aplis-Mūkusalas iela-Akmens tilta tunelis-Kuģu iela-Trijādības iela-Raņķa dambis-Balasta dambis-Vanšu tilts-Citadeles iela-Torņu iela-Pils iela-Muitas iela-11.novembra krastmala (finišs).

No plkst.10 līdz 12 trasē dosies velomeratona Sporta distances brauciens, kuras dalībnieki veiks piecus apļus, no plkst.13 līdz 14 - Tautas distances dalībnieki, kuri veiks divus apļus, bet no plkst.15.35 līdz 16.30 - velomaratona Ģimeņu distances braucēji šajā maršrutā veiks vienu apli.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka braucienu laikā Valsts policija regulēs, ierobežos vai nepieciešamības gadījumā slēgs transportlīdzekļu satiksmi minētajā maršrutā, kā arī no plkst.8 līdz 10 un no plkst.16 līdz 18 nepieciešamības gadījumā ierobežos satiksmi norobežojošo barjeru uzstādīšanai un demontāžai.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret nepieciešamajiem satiksmes ierobežojumiem. Neskaidrību gadījumos lūgums sazināties ar Satiksmes vadības centru pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 3600.

Rīgas velomaratona laikā šodien no plkst.10 līdz 16.30 tiks veiktas izmaiņas arī atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis. Minētajā laika posmā pasažieri, kuri lieto abonementa biļetes braukšanai mainītajos trolejbusu vai autobusu maršrutos, lai nokļūtu līdz nepieciešamajam galapunktam, drīkstēs tās izmantot citos autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutos, braucienu nereģistrējot.

Velomaratona laikā slēgta pieturvietas "Laivu iela", "Celtniecības pasaule", "Laikraksts "Diena"" centra virzienā un pieturvieta "Nacionālā bibliotēka" abos virzienos.

10.maršruta autobusi no plkst.10 līdz 16.30 no centra kursēs pa maršrutu līdz Akmens tiltam, tālāk pa Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Valguma ielu, Akmeņu ielu, Mūkusalas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz centru 10.maršruta autobusi kursēs pa maršrutu līdz Kārļa Ulmaņa gatvei, tālāk pa Kārļa Ulmaņa gatvi līdz apgriešanās vietai pretējā virzienā, neaizbraucot līdz Mūkusalas rotācijas aplim, tālāk pa Kārļa Ulmaņa gatvi līdz uzbrauktuvei uz Bauskas ielu, tālāk pa Bauskas ielu, Jelgavas ielu, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu un tālāk pa maršrutu.

12.maršruta autobusi no plkst.9 līdz 16.30 virzienā uz Kooperatīvu "Ziedonis" kursēs pa maršrutu līdz Satekles ielai, tālāk pa Satekles ielu, 13.janvāra ielu, 11.novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Valguma ielu, Akmeņu ielu, Mūkusalas ielu, Buru ielu, Jelgavas ielu, Bauskas ielu, Ziepniekkalna ielu, Jāņa Čakstes gatvi, Bauskas ielu un tālāk pa maršrutu.

23.maršruta autobusi no plkst.10 līdz 16.30 no centra kursēs pa maršrutu līdz Akmens tiltam, tālāk pa Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Valguma ielu, Akmeņu ielu, Mūkusalas ielu, tālāk pa maršrutu līdz Ziepniekkalna ielai, pa Ziepniekkalna ielu, Jāņa Čakstes gatvi, Bauskas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz centru kursēs pa maršrutu līdz ceļam A7, tālāk pa ceļu A7, Ziepniekkalna ielu, Bauskas ielu, tālāk pa maršrutu līdz Buru ielai, tālāk pa Jelgavas ielu, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu un tālāk pa maršrutu.

26.maršruta autobusi no plkst.10 līdz 16.30 no centra kursēs pa maršrutu līdz Akmens tiltam, tālāk pa Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Valguma ielu, Akmeņu ielu, Mūkusalas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz centru kursēs pa maršrutu līdz Buru ielai, tālāk pa Jelgavas ielu, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu un tālāk pa maršrutu.

13., 30., 37., 41., 53.maršruta autobusi kursēs no Pārdaugavas uz Centru pa Vanšu tiltu, neiebraucot Ķīpsalā. Pieturvieta "Preses nams" pārcelta uz pamatbrauktuves.

Savukārt 5.maršruta trolejbusi kursēs no Klīniskās slimnīcas uz Daugavas stadionu pa Vanšu tiltu, neiebraucot Ķīpsalā. Līdzīgi arī 12.maršruta trolejbusi no Āgenskalna priedēm uz Šmerli un 25.maršruta trolejbusi kursēs no Iļģuciema uz Brīvības ielu taisni pār Vanšu tiltu, neiebraucot Ķīpsalā. Pieturvieta "Preses nams" būs pārcelta uz pamatbrauktuves, bet Pārdaugavas virzienā trolejbusi kursēs bez izmaiņām.

19.maršruta trolejbusi no Pētersalas ielas uz Ziepniekkalnu un atpakaļ, kā arī 24.maršruta trolejbusi kursēs no Pētersalas ielas uz AS "Dzintars" pa Salu tiltu, neiebraucot Mūkusalas rotācijas aplī. Virzienā uz Ziepniekkalnu slēgta pieturvieta "Mūkusalas rotācijas aplis", virzienā uz Pētersalas ielu slēgtas pieturvietas "Ceļu pārvalde" un "Salu tilts".

27.maršruta trolejbusi kursēs no Ziepniekkalna uz Stacijas laukumu pa maršrutu līdz pieturvietai "Bieķensalas iela", tālāk pa Jelgavas ielu, Vienības gatvi, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu. No Stacijas laukuma uz Ābolu ielu trolejbusi kursēs pa Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Valguma ielu, Akmeņu ielu, Mūkusalas ielu un tālāk pa maršrutu.