Zemessargu mācību laikā uz Ventspils-Liepājas šosejas iespējami satiksmes ierobežojumi

Zemessardzes lauku taktisko mācību "Lielais zobens 2013" laikā šodien iespējami satiksmes ierobežojumi uz Ventspils-Liepājas šosejas (P111), aģentūra LETA uzzināja Ventspils novada pašvaldībā.

Ceļa posmā starp Užavas alus darītavu un Jūrkalni varētu būt ceļu satiksmi ierobežojoša kustība mācību personāla pārvietošanās laikā šodien no plkst.6 līdz plkst.8.15 un no plkst.12 līdz plkst.14.

1.Zemessardzes novads no 6.septembra līdz 8.septembrim Ventspils novada Užavas pagasta teritorijā organizē lauku taktiskās mācības "Lielais zobens 2013". Plānots, ka tajās iesaistīsies aptuveni 400 karavīru un zemessargu.

Mācību rajonā tiek plānota personāla 1111 tehnikas vienību izvietošana lauka apstākļos, kā arī personāla pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem.

Plānots, ka mācību laikā tiks iesaistīti vairāk nekā 400 profesionālā dienesta karavīru un zemessargu no 1.Zemessardzes novada štāba un apakšvienībām.

Mācību mērķis ir trenēt vada un rotas uzbrukuma operāciju atsevišķus kaujas paņēmienus, kā arī rotas uzbrukuma operāciju - ātro uzbrukumu. Vingrinājumā piedalīsies kājnieku un prettanku vienības.

Svarīgākais