Rīkos akciju skolēnu drošai velobraukšanai

Latvijas Riteņbraucēju apvienība sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), Rīgas domes Satiksmes departamentu, Āgenskalna sākumskolu un citiem domubiedriem trešdien, 28.augustā, Āgenskalna sākumskolā organizēs skolēnu drošai velobraukšanai veltītu akciju, aģentūru LETA informēja Riteņbraucēju apvienībā.

Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību ceļu satiksmes noteikumu mācīšanas nepieciešamībai skolās kā svarīgākajam priekšnoteikumam skolēnu velosipēdistu drošībai satiksmē, kā arī pievērst satiksmes dalībnieku uzmanību tam, ka tuvojas mācību gads un ielās parādīsies velosipēdisti - skolēni.

Pasākuma organizatori norāda, ka, sākoties mācību gadam, Rīgas satiksmē ievērojami palielināsies skolēnu skaits, kuri ceļu no mājām uz skolu izvēlēsies veikt ar velosipēdu. Velobraukšana kā ekoloģisks, demokrātisks un ātrs pārvietošanās veids kļūst aizvien populārāks tieši jauniešu vidū, taču Rīgas pilsētā velosipēdists ir viens no mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem - gan piemērotas infrastruktūras trūkuma, gan citu satiksmes dalībnieku attieksmes, gan bieži arī paša velosipēdista mazās pieredzes un ceļu satiksmes noteikumu nezināšanas dēļ.

Akcija norisināsies Āgenskalna sākumskolā, kas ir viena no skolām, kura pagājušā mācību gadā apguvusi Riteņbraucēju apvienības organizēto apmācību kursu "Veloskola". Pasākumā piedalīsies CSDD speciālisti, Satiksmes departamenta darbinieki, policistu velobiedrība un citi, kas ikdienā rūpējas par velodrošību uz ielām un var sniegt padomus un ieteikumus mazajiem velobraucējiem.

Policistu velobiedrība un CSDD speciālisti stāstīs par ceļu satiksmes drošību, savukārt Rīgas domes Satiksmes departaments informēs par to, ko darīt, ja velobraukšanai traucē augstas ietvju apmales.

Pasākuma gaitā tiks demonstrēti arī dažādie velosipēdu veidi, piemēram, "Blue Shock Bike" pastāstīs par elektrovelosipēdiem, biedrība "Tru Fix Kru" - par tautā dēvētajiem "fiksīšiem", SIA "Tern" demonstrēs saliekamo velosipēdu priekšrocības, bet SIA "Velokurjers" stāstīs par kravas jeb "cargo" velosipēdu.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais