Bauskā transporta kustībai atvērts pagaidu tilts pār Mūsu

Bauskā transporta kustībai atvērts pagaidu tilts pār Mūsu saistībā ar esošā Mūsas tilta rekonstrukcijas otrās kārtas darbiem, aģentūru LETA informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece.

Viņa skaidroja, ka pirmajās tilta ekspluatācijas dienās tā abos galos dežurē ceļu policijas ekipāžas, kas seko līdzi satiksmes drošībai. Uz tilta ir novietota videonovērošanas kamera.

Pagaidu tilta uzlabošanas darbi tiks turpināti. Apgaismojumu uz tilta plānots uzstādīt līdz septembrim. Pagaidām gājēji un velosipēdisti aicināti diennakts tumšajā laikā pagaidu tiltu šķērsot uzmanīgi.

Patlaban Bauskā tiek veikta Mūsas tilta rekonstrukcijas otrā kārta Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta "Tranzītielu sakārtošana Bauskā" laikā.

Esošo Mūsas tiltu daļēji demontēs un rekonstruēs. Projekta laikā paplašinās ietves gājējiem un cilvēkiem ar speciālām vajadzībām, uzbūvēs apvienoto gājēju un velosipēdu celiņu, uzstādīs jaunus gaismekļus, ierīkos drošas un izgaismotas gājēju pārejas, rekonstruēs esošo automašīnu un autobusu stāvlaukumu, labiekārtos tiltam pieguļošo infrastruktūru, skaidroja Podniece.

"Būvdarbu rezultātā tiks nodrošināta drošāka un ērtāka pārvietošanās, tādēļ iedzīvotāji aicināti ar sapratni izturēties pret rekonstrukcijas darbu laikā esošajiem satiksmes pagaidu ierobežojumiem, kas varētu sagādāt neērtības," pauda pašvaldības pārstāve.

Viņa informēja, ka pagaidu tilts tika atvērts 20.augustā, neilgi pirms plkst.17, kad no upes kreisā krasta to šķērsoja pirmā automašīna.

Kā ziņots, 17.aprīlī tika parakstīts līgums starp Bauskas novada pašvaldību un SIA "Tilts", kas uzvarēja ieilgušajā iepirkumā par Mūsas tilta rekonstrukcijas 2.kārtas darbiem.

Mūsas tilta rekonstrukcijas 2.kārta tiek veikta ERAF līdzfinansētā projekta "Tranzītielas sakārtošana Bauskā" gaitā. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 3 292 069 lati, tai skaitā ERAF līdzfinansējums - 2 366 998 lati, valsts budžeta dotācija 74 072 latu apmērā, pašvaldības līdzfinansējums 851 000 latu apmērā, bet 185 116 lati ir neattiecināmās izmaksas, kuras uzņemas pašvaldība, liecina projekta informācija.

Būvdarbu izpildes laiks ir 17 mēneši no būvatļaujas saņemšanas dienas. Līguma izpildes pirmo trīs mēnešu laikā tika plānots izveidot pagaidu tiltu un apbraucamo ceļu.

2011.gadā īstenota tilta pār Mūsu rekonstrukcijas 1.kārta, kad Elejas, Ziedoņu un Īslīces ielas krustojuma rekonstrukcijas rezultātā tika izbūvēts rotācijas aplis, kas atrodas Bauskas pilsētas dienvidrietumu daļā, un veikta Mūsas tilta kreisā krasta pieejas būvniecība.

Svarīgākais