Rīgas dome piešķīrusi naudu labākajiem bērnu un jaunatnes sporta klubiem

Svinīgā pasākumā Rātsnamā šodien vienkopus pulcējās Rīgas labākie bērnu un jaunatnes sporta klubi un galvaspilsētas labākie sportisti, lai saņemtu Rīgas pašvaldības finansējumu, kā arī naudas balvas par sasniegumiem 2012.gadā, informē Rīgas domē.

Rīgas pašvaldības finansējumu saņēma konkursa "Rīgas pilsētas labākais bērnu un jaunatnes sporta klubs, organizācija 2012.gadā" uzvarētāji komandu sporta veidos ir futbola klubs "Daugava Rīga", basketbola klubs "TTT-Rīga", biedrība "FK Dinamo Rīga", Jura Docenko Futbola skola "Alberts", Florbola attīstības aģentūra", "Minusas" volejbola skola, hokeja klubs "Prizma", florbola klubs "Rīgas lauvas", biedrība "Latvijas Universitātes sports".

Individuālajos olimpiskajos sporta veidos finansējumu saņēma biedrība "Latvijas specializētā neatkarīgā tenisa akadēmija", sporta klubs "Dinamo LAT", biedrība "Latvijas Universitātes sports", biedrība "V.Freidenfelda Latvijas brīvās cīņas sporta klubs-internāts", biedrība "P.Budovska Latvijas Centrālais cīņās sporta klubs", džudo klubs "Lido".

Savukārt neolimpiskajos sporta veidos finansējums tika piešķirts biedrībai "Sporta klubs "Mežaparks"", orientēšanās klubam "Ozons" un biedrībai "Latvijas kik-tai boksa akadēmija".

Rīgas pašvaldība piešķirtais finansējums paredzēts treniņu procesa organizēšanai, dalībai sacensībās, veselības nostiprināšanas nodarbību organizēšanai, kā arī talantīgu jauniešu sporta meistarības pilnveidošanai.

Rīgas domes naudas balvas tika piešķirtas galvaspilsētas sportistiem, viņu treneriem par sasniegumiem un godalgotu vietu iegūšanu pērnā gada pasaules un Eiropas līmeņa sacensībās. Naudas balvas saņēma Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sportists Andžs Flaksis par Eiropas čempionātā U-23 šosejas riteņbraukšanā izcīnīto otro vietu un viņa treneris Vitālijs Smirnovs, Latvijas Modernās pieccīņas federācijas sportists Pāvels Švecovs par pasaules čempionātā junioriem izcīnīto pirmo vietu jaukto komandu stafetē un sportista treneris Valērijs Cvetkovs, Latvijas Modernās pieccīņas federācijas sportiste Olga Šišlova par pasaules čempionātā junioriem izcīnīto pirmo vietu jaukto komandu stafetē un treneris Sandris Šiks, Rīgas Aerokluba sportists Lauris Pumpurs par Pasaules čempionātā raķešu modelismā izcīnīto trešo vietu un viņa treneris Aleksandrs Ojavers, Latvijas Ūdens motosporta federācijas sportists Maksimiliāns Tučkovs par Eiropas čempionātā JT 250 laivu klasē izcīnīto pirmo vietu un sportista treneris Genādijs Tučkovs.

Naudas balvas saņēma arī Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas sportists Māris Grēniņš par Nedzirdīgo pasaules čempionātā izcīnīto pirmo vietu tāllēkšanā, trenere Mārīte Lūse un sportistu apkalpojošais darbinieks - Liene Kleina-Brūvere, Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas sportists Sergejs Soklakovs par Nedzirdīgo Eiropas junioru čempionātā izcīnīto otro vietu tāllēkšanā un sportistu apkalpojošais darbinieks - Varis Strazdiņš, Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas sportiste Ilze Āre par Nedzirdīgo Eiropas junioru čempionātā izcīnīto otro vietu tāllēkšanā, treneris Dmitrijs Vinogradovs un sportisti apkalpojošā darbiniece - Iveta Kraze.

Pasākuma laikā Rīgas pašvaldības pateicība tika izteikta arī starptautisko sacensību "Rīgas velomaratons" ilggadējam organizatoram Igo Japiņam.

Konkursu "Rīgas pilsētas labākais bērnu un jaunatnes sporta klubs, organizācija 2012.gadā" organizēja un pasākumu rīkoja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais