Rīgas dome planšetdatorus "iPad3" nodos jauniešu centram "Kaņieris"

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vajadzībām iegādātos 14 planšetdatorus "iPad3" nodot Rīgas jauniešu centra "Kaņieris" lietošanā, informē pašvaldība.

Lai lemtu par tālāko rīcību, Ušakovs arī pieprasījis departamenta direktora Gunta Helmaņa paskaidrojumus.

Domes priekšsēdētājs uzskata, ka pērn septembrī veiktajā iepirkumā, ko organizējis departaments, izdarītā izvēle iegādāties visdārgākos "iPad" modeļus ar vislielāko atmiņas ietilpību nav pamatota.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija, pērn iepirkumā par planšetdatoru iegādi Izglītības, kultūras un sporta departamenta vajadzībām nolemts iegādāties 14 planšetdatorus no SIA "ATEA" par 6528 latiem, neieskaitot Pievienotās vērtības nodokli (PVN).

"Pēc departamenta pasūtījuma veiktā planšetdatoru iepirkuma specifikācija nav pamatota ar departamentā veicamiem uzdevumiem. Tas liek apšaubīt šāda pirkuma vajadzīgumu. Planšetdatori tiks nodoti jauniešu centram - jaunieši savu datorprasmju attīstīšanai noteikti zinās, kā pilnībā izmantot šīs modernās datortehnikas iespējas. Bet departamentam ir jāatbild par savu iepirkumu lietderību," uzsvēra Ušakovs.

Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis šodien uz tālruņa zvaniem neatbildēja. Kā aģentūrai LETA skaidroja departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Vilde, viņš atrodas sanāksmē.

Vilde atzina, ka planšetdatori iegādāti "departamenta vadībai", bet komentārus par to, kādam nolūkam planšetdatori iegādāti un kādas īpašības tos padara par noderīgākiem nekā parastie datori vai klēpjdatori, kā arī to, kas šīs ierīces lietojuši kopš iegādāšanās brīža, Vilde solīja sniegt trešdien.

Latvijā

2024. gada 16. oktobrī Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) jau otro reizi pasniedza zelta un platīna sertifikātus mūzikas ierakstiem, kuri straumēšanas platformās sasnieguši ievērojamus rezultātus. Pasākumā tika prezentēts arī LaIPA un Kantar TNS veiktais pētījums “Mūzikas patēriņa indekss 2024”, kas atspoguļo jaunākās tendences mūzikas patēriņā Latvijā.