Rīgas pašvaldības sociālajiem darbiniekiem plāno paaugstināt algas

No nākamā gada Rīgā par 25 latiem plāno palielināt pašvaldības sociālo darbinieku algas. Šādu priekšlikumu otrdien, 4.decembrī izskatīs Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja.

„Nedrīkst pieļaut situāciju, kad sociālie darbinieki stāv rindā pēc sociāliem pabalstiem. Ņemot vērā darba augsto atbildīgumu, lielo darba apjomu un slodzi, mūsu sociālie darbinieki, kam lielākoties ir augstākā izglītība, ir pelnījuši krietni lielāku atalgojumu”, uzskata Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa.

Neskatoties uz to, ka 2012.gadā trūcīgo personu skaits Rīgā samazinās vidēji par 2% - 3% mēnesī, joprojām tas saglabājas augsts, turklāt sociālajiem darbiniekiem jārisina arvien sarežģītākas sociālās situācijas.

Lai kvalitatīvi nodrošinātu pakalpojumu sniegšanu sociālās palīdzības un veselības iestādēs, Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja plāno izskatīt jautājumu par mēnešalgas palielinājumu par 25 latiem Rīgas pašvaldības sociālā darba un sociālās palīdzības speciālistiem, aprūpes personālam un veselības aprūpes speciālistiem, piešķirot papildu finansējumu atlīdzībai Ls 307 774 apmērā.

Šobrīd Rīgas sociālās aprūpes sistēmā strādā 827 cilvēki: Rīgas Bērnu un jauniešu centrā – 184, Veco ļaužu uzturēšanās iestādēs – 224, Rīgas Patversmē – 31 un Rīgas Sociālajā dienestā – 388 darbinieku. Kopā 69 amata vietās sociālie darbinieki saņem minimālo atalgojumu (Ls 200 mēnesī).

Svarīgākais