Rīgas dome iegādāsies 1000 Rīgas karogu

Rīgas domes Saimniecības pārvalde šogad plāno iegādāties 1000 Rīgas karogu, kā arī 250 Rīgas un 250 Latvijas karogus, kas novietojami uz galdiem, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Līdz šā gada 31.decembrim plānots pasūtīt 1000 Rīgas pilsētas karogu 2x1 metra izmērā, kas izgatavoti saskaņā ar Rīgas pilsētas karoga simboliku, kā arī 500 galda karogus 28x14 centimetru izmērā - 250 no tiem Rīgas, 250 - Latvijas karogu.

Tāpat domei nepieciešami 500 hromēta metāla galda karoga statīvi sudraba krāsā.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka lielie karogi domāti nomaiņai un rezervei: "Lielie Rīgas karogi, kā zināms, ir izkārti pie pilsētas mācību iestādēm, kā arī pie pašvaldības struktūrvienību ēkām. Šobrīd liela daļa no tiem sāk nolietoties un būs jānomaina. Savukārt mazie karodziņi tiks izmantoti dažādos prezentācijas pasākumos un arī kā suvenīri."

Termiņš, līdz kuram iesniedzami piedāvājumi, noteikts 28.novembra plkst.10, bet to atvēršanas datums, laiks un vieta nav precizēta.

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.