Ušakovs: rūpīgi uzraudzīsim iekškvartālu remontdarbu kvalitāti

© f64

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs apmeklēja vairākus iekšpagalmus Purvciemā un Pļavniekos, kur veikti piebraucamo ceļu remontdarbi.

Rīgas domes priekšsēdētājs kopumā atzinīgi novērtēja jau paveikto Augusta Deglava ielas paralēlajā joslā, kā arī iekšpagalmos Dzelzavas ielā 9 un M.Keldiša ielā 6;8.

N.Ušakovs uzdeva būvniekiem - SIA "Tika" - rūpīgi izvērtēt katra konkrētā būvdarbu objekta apmērus, lai saprastu, vai līdz ziemai tos var paspēt saremontēt: "Termiņi, protams, ir svarīgi, taču kvalitāte ir galvenā. Ja ir bažas, ka nepagūs uzklāt jaunu asfaltu, tad labāk ielu neuzrakt un darbus pārcelt uz pavasari, lai, iestājoties ziemai, iedzīvotājiem nesarežģītu piekļūšanu mājām."

Mērs uzklausīja arī iedzīvotāju sūdzības par atsevišķu darbu kvalitāti. Piemēram, vienā remontdarbu vietā Dzelzavas ielā, asfalts bija uzlikts augstāk par ielas apmalēm un stipra lietus laikā ūdens tecēja uz māju pagrabiem. Uzņēmumam uzdots konstatētās nepilnības novērst. N.Ušakovs arī atgādina, ka visas sūdzības var sūtīt uz mēra e-pastunils.usakovs@riga.lv, ziņot var arī uz tvitera kontu "@nilushakov" vai vērsties pie viņa sociālā tīmekļa vietnē "Facebook" - "Nil Ushakov." Uz vairākām konkrētām sūdzībām, kuras pamatotas ar fotogrāfijām vietnē "Facebook", pašvaldība jau reaģējusi, novēršot minētās nekārtības.

Šobrīd iekškvartālu remontdarbu laikā ir sakārtoti piebraucamie ceļi pie mājām Dzelzavas ielā 11, 13, 90 un Augusta Deglava ielas paralēlās joslas posmā no Ilūkstes ielas līdz Gunāra Astras ielai, Lubānas ielā 60 k-4, k-8, k-9 un Lubānas iela 56. Pašlaik remontdarbi turpinās vairāk nekā desmit iekšpagalmos, bet šogad vēl plānots savest kārtībā apmēram 15 iekšpagalmus Purvciema un Pļavnieku apkaimēs.

Iekšpagalmus apmeklēja arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Ziemeļu izpilddirekcijas izpilddirektors Sergejs Hristoļubovs, Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs u.c. amatpersonas.

Kā ziņots, Rīgas dome šogad sākusi iekšpagalmu sakārtošanas programmu, kas paredz tuvāko četru līdz piecu gadu laikā saremontēt visus pilsētas iekškvartālu ceļus. Šogad remontdarbi norit Purvciema un Pļavnieku apkaimēs un pašvaldība šiem mērķiem atvēlējusi 1,9 miljonus latu. Nākamajā gadā minētajai programmai dome plāno atvēlēt apmērām četrus miljonus latu.