Rīgas skolu pedagogi saņems vienreizēju pabalstu 50 latu apmērā par godu Skolotāju dienai

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs sveic visus Rīgas pedagogus Skolotāju dienā.

"Lai šī Jūsu profesionālo svētku diena ir priecīgu pārsteigumu pilna, lai tā ļauj Jums sajust, cik nepieciešami esat sabiedrībai, cik nozīmīgas ir Jūsu pūles un ka Jūsu audzēkņi Jūs ciena un mīl," pedagogiem novēl domes priekšsēdētājs.

"Tieši Jūsu rokās ir tas, cik izglītota, radoša, iniciatīvas bagāta būs mūsu jaunā paaudze. Lai Jums dzīvesprieks, stipra veselība un gandarījums, audzinot jaunos rīdziniekus!" - saka Nils Ušakovs.

Rīgas pašvaldības skolās un bērnudārzos, mūzikas un mākslas skolās, interešu izglītības iestādēs un sporta skolās strādā 11 757 pedagogi.

Kopš 2009. gada Rīgas pašvaldība ir piešķīrusi pedagogiem atlaides sabiedriskā transporta izmantošanai.

Pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu pedagogu algām, rēķinot Ls 50 uz pedagogu, šim mērķiem šogad plānoti 18,8 miljonu latu. Rīgas skolu pedagogi saņems arī vienreizējo pabalstu Ls 50 apmērā par godu Skolotāju dienai, kam ieplānotais finansējums šogad ir 458 670 latu. 2011. gadā šo pabalstu saņēma apmēram 8844 pedagogi.

Neskatoties uz saspringto budžeta situāciju, Rīgas dome ir atradusi iespēju finansēt skolās atbalsta personālu, kas ir ļoti nepieciešams. Pašvaldība pilnībā finansē izglītības iestāžu atbalsta personālu: 513,7 likmes - skolu psihologi, sociālie pedagogi, logopēdi, bibliotekāri un 459 likmes - Rīgas interešu izglītības iestāžu pedagogi, sporta dzīves organizatori skolās un sporta skolu pedagogi. Šo likmju apmaksa kopumā veido 4,6 miljonus latu gadā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais