Visi 37 SC un GKR Rīgas domnieki parakstījuši vienošanos par kopīgu startu vēlēšanās

Visi 37 apvienības "Saskaņas centrs" (SC) un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) Rīgas domes koalīciju veidojošie deputāti parakstījuši vienošanos par kopīgu startu 2013.gada pašvaldību vēlēšanās, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas domē koalīciju ar pārliecinošu vairākumu patlaban veido 24 domnieki no Ušakova vadītā SC un 12 nu jau likvidētās partijas LPP/LC deputāti, kas tagad domē pārstāv vicemēra Andra Amerika jaundibināto reģionālo partiju GKR, kā arī GKR frakcijas 13.deputāte Antra Sakne, kas "Gods kalpot Rīgai" pievienojusies no "Demokrātisko patriotu" frakcijas. Koalīciju parasti atbalsta arī divi SC pametušie deputāti.

14 "Vienotības" deputāti un septiņi "Demokrātiskie patrioti" Rīgas domē darbojas opozīcijā. "Demokrātisko patriotu" frakcija domē izveidojās no vairākiem "Pilsoniskās savienības" deputātiem, kas neatbalstīja partijas pievienošanos "Vienotībai".

Ušakovs un Ameriks iepriekš vairākkārt paziņojuši, ka plāno Rīgas domes vēlēšanās piedalīties ar vienotu sarakstu.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais