Rīgas dome iegādāsies četrus autobusus skolēniem ar kustību traucējumiem

Rīgas domes Īpašuma departaments par 150 535 latiem iegādāsies personu ar kustību traucējumiem vajadzībām aprīkotus autobusus Rīgas pilsētas speciālās izglītības iestādēm, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Līgums par autobusu piegādi par 150 535 latiem, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, tiks slēgts ar SIA "Domenikss". Autobusu iegāde notiks ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

Rīgas speciālās izglītības iestādēm tiks iegādāti un ar servisa pakalpojumiem garantijas laikā nodrošināti četri jauni autobusi, kas īpaši aprīkoti skolēnu ar kustību traucējumiem pārvadāšanai. Katrā no tiem būs 18 sēdvietas, neskaitot vadītāja vietu.

Autobusa salonā būs iespēja izņemt sēdvietas ar ātrās fiksācijas stiprinājumiem, lai nodrošinātu vietu vismaz diviem ratiņkrēsliem, kā arī paredzēta vieta vai stiprinājumi vismaz sešu ratiņkrēslu novietošanai un pārvadāšanai saliktā veidā. Autobusiem būs iebūvēts ratiņkrēslā sēdošas personas pacēlājs, un transportlīdzekļiem priekšpusē un aizmugurē būs uzstādītas divas dzeltenas mirgojošas signālgaismas, lai pievērstu citu satiksmes dalībnieku uzmanību, kad skolēni izkāpj no transportlīdzekļa.

Transportlīdzekļiem būs vismaz divu gadu vai 200 000 kilometru nobraukuma garantija.

Autobusus plānots iegādāt Rīgas 66.speciālās vidusskolas, Rīgas 2.speciālās internātpamatskolas, Rīgas 5.speciālās internātpamatskolas un Rīgas 71.vidusskolas bērnu-invalīdu izglītības un rehabilitācijas centra vajadzībām.

Sadarbībā ar Izglītības, kultūras un sporta departamentu iepirkuma konkursu sagatavoja Īpašuma departamenta speciālisti, jo tiem ir liela pieredze darbā ar ERAF konkursiem, aģentūrai LETA skaidroja Īpašuma departamenta pārstāve Ilze Krūkle.