Ušakovs apmeklēs Pasaules koru olimpiādi Sinsinati

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs devies komandējumā uz ASV, kur apmeklē Pasaules koru olimpiādi Sinsinati.

2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, Pasaules koru olimpiāde norisināsies Latvijas galvaspilsētā. Tāpēc Sinsinati paredzētas tikšanās ar Pasaules koru olimpiādes organizatoriem, lai dalītos šī pasākuma rīkošanas pieredzē, kā arī simboliski pārņemtu olimpiādes organizatorisko stafeti no Sinsinati.

Domes priekšsēdētājs tiksies arī ar Sinsinati pilsētas mēru Marku Meloriju un Latvijas Goda konsulu ASV Kārli Šteinmani. Pasaules koru olimpiādes pasākumos Sinsinati piedalīsies arī LR kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende un nodibinājuma "Rīga 2014" pārstāvji.

Pasaules koru olimpiādē šogad Latviju pārstāv koris "Sōla" un "a capella" vokālā grupa "Latvian Voices". "Sōla" jau ieguvusi trīs zelta medaļas: jaukto koru, folkloras un sakrālās mūzikas kategorijā.

Sinsinati pulcējušies vairāk nekā 15 000 dziedātāju no 75 pasaules valstīm. Pavisam 370 kori sacenšas 23 dažādās kategorijās.

Pasaules koru olimpiāde ir vērienīgākais kora dziedāšanas pasākums, kurā sacenšas kori no visas pasaules, lai popularizētu katras dalībvalsts kordziedāšanas tradīcijas.

 

Svarīgākais