Rīgā diskutēs par velonovietņu izvietošanu pilsētas kultūrvēsturiskajās teritorijās

Rīgas domes Satiksmes departaments „Rīgas Velo nedēļas” ietvaros 2.maijā plkst. 14.00 rīkos diskusiju par velotransporta nozīmi un drošu velonovietņu izvietošanu pilsētas kultūrvēsturiskajās teritorijās.

Diskusijā, piedaloties Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājam Vadimam Baraņņikam, pārrunās velonovietņu uzstādīšanas iespējas kultūrvēsturiskā centrā.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis uzskata, ka velosipēdi ir draudzīgi kultūrvēsturiskai pilsētvidei, nepiesārņo to, ļauj atbrīvot to no autotransporta, neaizņem vietu, ļauj ērti pārvietoties un tieši piekļūt objektiem pilsētvidē, kā arī veicina kultūrvēsturiskas vides baudīšanu tiešākā veidā.

Tomēr uzņēmēji norāda, ka atbalstot velobraucējus un izvietojot velonovietnes vēsturiskajā centrā, viņi bieži saskaras ar nepilnībām tiesiskajā regulējumā, uzstādot velonovietnes pie vasaras kafejnīcām un izklaides vietām. Arī Latvijas Riteņbraucēju apvienība uzsver, ka velobraukšanas radīto brīvības sajūtu mēdz aizēnot ikdienišķas raizes, jo nav iespēja velosipēdu novietot tā, lai tas netiktu sabojāts vai nozagts. Tāpēc apvienība sadarbībā ar „Adell Saatchi&Saatchi” ir izstrādājusi ieteikumus ar skaidrojumu, kā izveidot drošu velo stāvvietu, kas kalpo kā rekomendācijas namu īpašniekiem, uzņēmējiem un privātpersonām.

Diskusijā aicināts piedalīties ikviens interesents. Saruna notiks 2.maijā, plkst. 14.00 Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas telpās Pils iela 17/19.

Svarīgākais