Prasa Ušakova atkāpšanos no mēra amata

Rīgas domes frakcijas "Vienotība" deputāti aicina galvaspilsētas mēru Nilu Ušakovu atkāpties no amata. Tā kā tieši Rīgas Domes priekšsēdētājs bija aktīvs referendumu atbalstītājs, balsojuma rezultāts apliecina rīdzinieku neuzticību mēram.

"Vienotība" deputāts Olafs Pulks norāda, ka mēra atkāpšanās gadījumā Vienotības deputāti būtu gatavi pārņemt vadību Rīgas pilsētā, taču no konkrētu kandidatūru nosaukšanas Pulks atsakās. Viņš stāsta, ka necer uz dialogu ar Ušakovu, jo līdz šim Rīgas Domes priekšsēdētājs ar Vienotību nav ne runājis, ne arī uzklausījis viņu priekšlikumus. Tomēr uzskata, ka mēra atkāpšanās no amata būtu tikai loģiska un atbildīga rīcība.

«Ņemot vērā, ka Ušakovs vienmēr sevi ir pozicionējis kā visu rīdzinieku mēru, rīdzinieki 18.februārī ir pauduši savu nostāju, tādējādi izsakot savu neuzticību Rīgas mēram. Tādēļ frakcijas »Vienotība« deputāti aicina Rīgas domes priekšsēdētāju rīkoties atbilstoši rīdzinieku 18.februārī demonstrētajai attieksmei un atkāpties,» norāda «Vienotība».

Kā liecina provizoriskie referenduma rezultāti, Rīgā pret krievu valodu kā otru valsts valodu ir nobalsojuši 63,56% balsstiesīgie rīdzinieki. Savukārt par ir nobalsojis krietni mazāks skaits rīdzinieku - 127 784 jeb 36,03% no balsstiesīgajiem.

Svarīgākais