Graustu Marijas ielā 6 sakārtos piespiedu kārtā

Pilsētas īpašuma komiteja akceptēja Rīgas domes lēmuma projektu, kurā paredzēts sakārtot graustu Marijas ielā 6 piespiedu kārtā, ja īpašnieki to neizdarīs labprātīgi.

Neraugoties uz vairākkārtējiem aicinājumiem, ēkas īpašnieki nav veikuši darbības, kas novērstu sabiedriskās drošības un kārtības apdraudējumu, kā arī pilsētas ainavas bojāšanu. Tāpēc lēmums uzdod tiem divu nedēļu laikā no šā lēmuma spēkā stāšanās dienas veikt ēkas tehnisko apsekošanu, noslēgt ēkas logus, durvis, kā arī atjaunot žogu iekšpagalmā, lai novērstu nepiederošu personu iekļūšanu īpašumā, un saskaņot ar Īpašuma departamentu tehniskās apsekošanas atzinumā norādīto ēkas sakārtošanas pasākumu un darbu izpildes termiņus, norādot konkrētus darbu veidus un to izpildes kalendāro grafiku. Ēkas sakārtošanas darbi pabeidzami ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas. Ja ēkas tehniskās apsekošanas atzinumā norādīto ēkas sakārtošanas darbu izpildei, atbilstoši normatīvo aktu prasībām, nepieciešams izstrādāt noteikta veida dokumentāciju vai saņemt kompetentu iestāžu saskaņojumus, termiņš var tikt pagarināts līdz sešiem mēnešiem. Ēkas īpašniekiem savlaicīgi neizpildot noteiktos darbus, Īpašuma departaments veiks to piespiedu izpildi apjomā, kas nepieciešams, lai novērstu sabiedriskās drošības un pilsētas ainavas bojāšanu ilgtermiņā. Iztērētos Rīgas pilsētas pašvaldības līdzekļus piedzīs no ēkas īpašniekiem proporcionāli katra īpašumā esošo domājamo daļu apmēram.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.