Rīgas dome par 79 000 latu veiks pasākumus satiksmes drošības uzlabošanai pilsētā

Šodien domes Satiksmes un transporta lietu komiteja apstiprināja 79 000 latu piešķiršanu video kameru, meteostacijas un satiksmes skaitīšanas sistēmas uzstādīšanai uz Rīgas tiltiem, kā arī luksoforu objektu elektropieslēgumu un sakaru līniju projektēšanai 2012.gadā.

Rīgas domes Satiksmes departaments jaunu meteostaciju uzstādīs uz Vanšu tilta, savukārt satiksmes skaitīšanas sistēmu plānots izvietot uz Salu tilta. Fiksēto video kameru uzstādīšana paredzēta Brīvības gatves un Gustava Zemgala gatves krustojumā, kā arī uz Dienvidu tilta pārvada virs Maskavas ielas.

„Šie ir tikai daži pasākumi, kas vērsti uz satiksmes drošības paaugstināšanu pilsētā, un līdzekļus šiem mērķiem ir jāatrod. Pilsētā turpinās luksoforu objektu rekonstrukcija, gājēju pāreju labiekārtošana, notekūdeņu sistēmu remonti un daudzi citi darbi, ” norāda komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Latvijā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. oktobra plkst. 6.30 līdz 17. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Svarīgākais