Likvidēs ''Rīgas dārzus un parkus'', pievienojot tos ''Rīgas mežiem''

No 1. marta pašvaldības aģentūras „Rīgas dārzi un parki” funkcijas pārņems pašvaldības SIA „Rīgas meži”.

Šādu lēmumprojektu „Par Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas dārzi un parki” likvidāciju un tās īstenotā pārvaldes uzņēmuma deleģēšanu SIA „Rīgas meži”” šodien akceptēja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Lēmums sagatavots, ņemot vērā, ka aģentūra „Rīgas dārzi un parki”, kas apsaimnieko pilsētas parkus, skvērus, apstādījumus un dabas pamatnes, nestrādā efektīvi un tās darbības nodrošināšanai ir nepieciešami papildus finanšu resursi. Savukārt uzņēmumam „Rīgas meži”, kas nodarbojas arī ar komercdarbību, ir nepieciešamā pieredze un resursi.

„Rīgas meži” pārņems „Rīgas dārzu un parku” funkcijas, mantu, līdzšinējās saistības, kā arī pieņems darbā lielāko daļu darbinieku.

Lēmumprojektā noteikts, ka „Rīgas dārzu un parku” pārziņā esošos pieminekļus pārņems „Rīgas pieminekļu aģentūra”, savukārt līdz šim apsaimniekotās publiskās tualetes un strūklakas pārņems Rīgas domes Mājokļu un vides departaments.

Galīgais lēmums tiks pieņemts Rīgas domes sēdē.

Latvijā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. oktobra plkst. 6.30 līdz 17. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Svarīgākais