Aicina pieteikt pretendentus apbalvojumam "Gada rīdzinieks 2011"

Šogad jau ceturto reizi tiks pasniegts Rīgas pašvaldības apbalvojums „Gada rīdzinieks”. Rīgas dome aicina iedzīvotājus pieteikt kandidātus šai balvai.

Apbalvojuma pretendents var būt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas atpazīstamību, pievērsusi sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai, tā veicinot tās attīstību un radot interesi par to.

Iesūtītos pieteikumus izvērtēs žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova vadībā. Žūrijā iekļauti arī Māra Lāce, Leonīds Ribickis, Arnis Kaktiņš, Ina Oškāja, Viesturs Serdāns un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Pretendentus nominācijai var izvirzīt ikviens rīdzinieks līdz 10. novembrim.

Kandidātus var pieteikt arī pa bezmaksas tālruni 80000800 vai sūtot elektroniski uz e-pastu: apc@riga.lv.

Līdz šim apbalvojumu „Gada rīdzinieks”, kas iedibināts 2008. gadā, saņēmuši diriģents Māris Sirmais, režisors Alvis Hermanis un hokeja treneris Jūliuss Šuplers.

Balva "Gada rīdzinieks 2011" tiks pasniegta Rīgas domes svinīgajā sēdē Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā 18. novembrī.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.