Parakstīts nodomu protokols par Rīgas un Krimas sadarbību

Lai stiprinātu abu reģionu attiecības, 13. septembrī Rīgas domē tika parakstīts nodomu protokols starp Rīgu un Krimas Autonomo Republiku par sadarbību un pieredzes apmaiņu tūrisma, kultūras un ekonomikas jomā.

Uzrunājot ārvalstu viesus, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzsvēra, ka, īstenojot pirms diviem gadiem uzsākto tūrisma atbalsta politiku, Rīga vienmēr priecājusies par iespējām uzņemt tuvāku un tālāku valstu viesus, domājot ne tikai par to, lai tūristi uz Rīgu atbrauktu, bet lai viņi šeit arī labi un komfortabli justos.

Krimas Autonomās Republikas Kūrorta un tūrisma ministrs Georgijs Psarevs atzīmēja, ka jau Ukrainā paguvis iepazīties ar Rīgas reklāmas kampaņu un tās rezultātiem, kas bijis viens no iemesliem, kāpēc Krima vēlētos Rīgu redzēt par vienu no saviem nozīmīgākajiem stratēģiskajiem partneriem. „Atzinīgi novērtējam veiksmīgi īstenoto tūrisma politiku Rīgā un uzskatām, ka Krima no Rīgas kolēģiem varētu daudz ko mācīties šajā jomā”, atzina ministrs.

Ministra vietnieks Aleksandrs Lijevs klātesošos informēja, ka Krimas puse, izmantojot savu mediju telpu un Ukrainā strādājošos tūroperatorus, gatava popularizēt Rīgu kā tūristiem interesantu ceļojuma galamērķi. Tika apspriestas arī idejas par dažādu muzeju ekspozīciju apmaiņas iespējām, kā arī skolēnu un studentu vasaras nometņu organizēšanu Rīgā un Krimā, tādējādi stiprinot un vēl paplašinot abu reģionu attiecības.

Konkrēta sadarbības plāna izstrādei un ieviešanai izveidota arī īpaša darba grupa, kurā iekļauti gan Rīgas, gan Krimas puses pārstāvji. Par darba grupas vadītāju iecelts A. Ameriks.

Jau ziņots, ka šajās dienās Latvijā viesojas Krimas Autonomās Republikas ministru padomes priekšsēdētāja vietnieks, Krimas Autonomās Republikas Kūrortu un tūrisma ministrs Georgijs Psarevs, viņa vietnieks Aleksandrs Lijevs, Krimas Autonomās Republikas Aluštas pilsētas galva Staņislavs Kolots un viņus pavadošā delegācija.

Krimas kolēģus Rīgas domē uzņēma arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kā arī Rīgas domes deputāti, Rīgas tūrisma attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča un Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, kas visi iekļauti arī iepriekš minētās darba grupas sastāvā.

Svarīgākais