Pirmajā pusgadā būvniecības procesos Rīgā vērojams intensitātes pieaugums

2011. gada pirmajā pusgadā par 32 procentiem ir palielinājies sagatavoto un izsniegto plānošanas un arhitektūras uzdevumu, tai skaitā nosacījumi zemes ierīcības projektu izstrādei un inženierkomunikāciju trašu ierādei.

Akceptēto būvprojektu apjoms kopumā ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī nedaudz samazinoties par 2%.

Savukārt par 6% palielinājies izsniegto būvatļauju un vienkāršoto procedūru atļauju skaits, par 5% vairāk būves pieņemtas ekspluatācijā un par 5% vairāk izsniegtas pases tirdzniecības vietām, reklāmām un izkārtnēm.

Šī gada pirmajā pusgadā Rīgas pilsētas būvvaldē sagatavoti un izsniegti 915 plānošanas un arhitektūras uzdevumi, 64 nosacījumi zemes ierīcības projekta izstrādei un 63 nosacījums inženierkomunikācijas trašu ierādei, kas kopumā ir par 32% vairāk nekā 2010. gada pirmajā pusgadā.

Kopumā sešu mēnešu laikā Būvvaldē izskatīti 1128 būvprojekti, t. sk. zemes ierīcības projekti, no tiem saskaņoti 702 būvprojekti, tas ir, par 2% mazāk nekā 2010.gada pirmajā pusgadā.

Rīgas pilsētas būvvalde ir izsniegusi 424 būvatļaujas, sagatavojusi 1044 vienkāršotās procedūru atļaujas, t. sk. rekonstrukcijas/renovācijas apliecinājuma kartes, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tas ir, par 6 % vairāk. Balstoties uz Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas lēmumiem, izsniegtas 247 koku ciršanas atļaujas, kas, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo pusgadu, ir par 18% mazāk.

2011. gada pirmajā pusgadā ekspluatācijā pieņemtas 365 būves, tas ir, par 5 % vairāk nekā pērn šajā laika posmā.

Sastādīti 354 administratīvo pārkāpumu protokoli par atkāpēm un pārkāpumiem būvniecības procesa normatīvos un reklāmas/izkārtnes izvietošanas noteikumos, salīdzinot ar pagājušo gadu, šī gada 1.pusgadu to ir bijis par 18 % mazāk.

Pilsētvides dizaina pārvaldē sagatavotas 1623 pases tirdzniecības vietām, reklāmām un izkārtnēm, kas kopumā ir par 5 % vairāk nekā 2010.gada 1.pusgadā.

Patvaļīgās būvniecības izvērtēšanas nodaļā strādā 3 cilvēki, šī pusgada laikā, ir pieņemti 39 Būvvaldes lēmumi par patvaļīgās būvniecības radīto seku novēršanu, sagatavoti kopumā 240 dokumenti, tai skaitā informatīvi brīdinājumi, informācijas paskaidrojumi u.c. skaidrojumi.

No 2011.gada sākuma Apmeklētāju pieņemšanas laikā apkalpoti 34 167 klienti, no tiem 16 063 apkalpoti Klientu apkalpošanas centrā, sniegtas atbildes uz 9372 jautājumiem pa tālruni. 25 Būvvaldes padomes sēdēs izskatīti 329 jautājumi, 25 Inženieru padomēs izskatīti 338 projekti.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais