Apzinās Rīgas veco kapu pieminekļu kultūrvēsturisko vērtību

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko šodien komitejas sēdē uzdeva Mājokļu un vides departamentam vērsties pie „Rīgas pieminekļu aģentūras”, lai tā apzinātu veco kapu pieminekļu kultūrvēsturisko vērtību un tad varētu lemt par tālāko rīcību.

Jautājumu par veco kapu pieminekļu, kas novietoti uz pašvaldībai piederošas zemes starp Sarkandaugavas kapiem un Rīgas Kremācijas centru, saglabāšanu aktualizēja deputāts Valdis Gavars.

„Rīgas pieminekļu aģentūra ir tā institūcija, kurai pašvaldība ir deleģējusi funkciju apzināt un uzskaitīt pilsētā esošos pieminekļus, un tās speciālisti var noteikt arī veco kapu pieminekļu kultūrvēsturisko vērtību. Pēc tam mēs varam risināt jautājumu par kapu pieminekļu īpašumtiesībām, jo iespējams, ka uz daļu no tiem var pretendēt tuvinieki,” uzsvēra V.Stepaņenko. Tad varētu lemt par veco kapu pieminekļu novietošanu apskatei.

Vienlaikus V.Stepaņenko uzdeva Mājokļu un vides departamentam izvērtēt, vai ir iespējams piesaistīt Eiropas Savienības fondu finansējumu arī kapu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai.

Deputāti arī vienojās, ka sadarbībā ar „Rīgas pieminekļu aģentūru” nepieciešams aktualizēt jautājumu par Uzvaras kolonnas, kuras daļas arī atrodas šajā vietā, iespējamo restaurāciju un novietošanu apskatei.

Svarīgākais