Rīgas domes pārstāvis ticies ar Rīgas pārtikas produktu ražotājiem

© f64

Piektdien, 17.jūnijā, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs un citi pašvaldības pārstāvji tikās ar Rīgas uzņēmējiem un ražošanas speciālistiem, diskutējot par iespējamo sadarbību sociālā atbalsta sniegšanā mazaizsargātajiem rīdziniekiem.

Tikšanās notikusi par sociālā atbalsta projektu, kuru izstrādā pašvaldības iniciatīvā grupa. Projekta ietvaros plānots, ka Rīgas un Rīgas reģiona pārtikas ražotāji ar pašvaldības starpniecību varētu pārdot savu produkciju specializētā realizācijas tīklā, kas apkalpotu sociāli neaizsargāto cilvēku grupas. Tie varētu būt veikali, kur cilvēks ar atbilstošu sociālo statusu varētu saņemt lētāku produktus vai pārtikas paku. Piedevām šāda tīkla apkalpošanai būtu nepieciešamas papildus darba vietas.

Šī ideja guva atbalstu no uzņēmēju puses, jo daudziem no viņiem jau ir pieredze piedalīties sociālajos projektos. Jautājums bija tikai par konkrēt ā sadarbības modeļa izveidošanu, ņemot vērā juridiskas un saimnieciskas nianses.

L.Kurdjumovs: „ Ideja ir lieliska, taču jāsaprot, ka uzņēmējs nepiedalīsies tās realizēšanā, kamēr netiks izstrādāta uzskatāma sistēma, kā tas darbojas un kur nonāk viņu resursi. Līdz augustam jāizkristalizējas idejai, jāsagatavo projekts, lai mēs varētu slēgt līgumus ar ieinteresētiem uzņēmējiem, plānot līdzekļus projekta realizēšanai. Jo nav šaubu, ka tas varētu palīdzēt risināt trūcīgu rīdzinieku problēmas, kad beigsies sociāla spilvena programma.”

Rīgas pašvaldības iniciatīv ā grupa izstrādā konkrētu sadarbības modeli, tiekoties ar katru ražotāju un ņemot vērā viņu ieteikumus. Jau jūlija vidū plānots piedāvājumu prezentēt uzņēmējiem.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais