Rīgas vicemērs tiksies ar šā gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Turku pārstāvjiem

Pirmdien, 20.jūnijā, pulksten 12.30 Rīgas domes (Rātslaukums 1) Kamīnzālē Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks tiksies ar šā gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Turku (Somija) pārstāvjiem, kas ieradušies Rīgā, lai dalītos savā pieredzē.

Pēc tam viesi iecerējuši apmeklēt nodibinājuma "Rīga 2014" un Brīvdabas muzeja pasākumu, kurā varēs apgūt četras Jāņu ugunskuru veidošanas tradīcijas, kas raksturīgas dažādiem Latvijas novadiem.

Ugunskuru veidošanas prasmes apgūt varēs ikviens interesents no pulksten 14 līdz 15 Juglas ezera krastā Brīvdabas muzeja teritorijā. Vienlaikus somu kolēģi pasākuma laikā iecerējuši uzaicināt arī Rīgu iesaistīties īpašā ugunskuru akcijā ap Baltijas jūras piekrasti, kas notiks 27. augustā un būs veltīta mūsu kopīgās jūras videi un nākotnei.

Katru gadu tiek izraudzītas divas pilsētas, kuras kļūst par Eiropas kultūras galvaspilsētām. Šogad tās ir Turku (Somijā) un Tallina (Igaunijā), bet 2014. gadā Eiropas kultūras galvaspilsētas būs Rīga un Ūmeo (Zviedrijā).