Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē Līčos gada laikā būtiski uzlabojusies situācija

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, kā arī Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko 10. jūnijā apmeklēja Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmi Līčos.

Pilsētas dzīvnieku patversmi kopš 2010. gadā apsaimnieko biedrība “Dzīvnieku pansija Ulubele”, kura sadarbībā ar Rīgas domes Mājokļu un vides departamentu ir daudz izdarījusi patversmes labiekārtošanā.

„Gada laikā situācija pilsētas dzīvnieku patversmē ir būtiski uzlabojusies – sakopta teritorija, uzbūvēti jauni voljeri, izveidojusies laba sadarbība ar brīvprātīgiem,” pēc patversmes apskates uzsvēra V.Stepaņenko. Vienlaikus viņš norādīja, ka satraukumu rada tas, kas pamesto dzīvnieku skaits pieaug.

„Lielajām pašvaldībām kopā ar sabiedriskajām organizācijām daudz uzstājīgāk ir jāpieprasa, lai valstī beidzot tiktu izveidota suņu reģistrācijas datu bāze un notiktu to mikročipēšana, jo tikai tad no īpašniekiem varēs prasīt atbildību par dzīvnieku pamešanu, klaiņošanu, suņu nepieskatīšanu un nodevas nemaksāšanu,” teica V.Stepaņenko.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments iepirkuma procedūras rezultātā ir noslēdzis līgumu ar biedrību „Dzīvnieku pansija Ulubele”, kas pieņem izsaukumus par bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem, negadījumos cietušiem un klaiņojošiem vai bez saimnieka palikušiem dzīvniekiem, uztur klaiņojošos un bezsaimnieka dzīvniekus Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē, kā arī sniedz viņiem veterinārmedicīnisko palīdzību. Patversmes uzturēšanai mēnesī pašvaldība atvēl nepilnus 5000 latu, gadā aptuveni 60 000 latu.

Patversmē katru mēnesi tiek uzņemti 40 pieauguši suņi, 40 kucēni un 20 kaķi. Rīgas pašvaldība apmaksā 14 dienu dzīvnieku uzturēšanu. Pēc šī termiņa dzīvnieki pāriet privātas patversmes vai jauno saimnieku aprūpē.

2010. gadā patversmē tika uzņemti 795 suņi un 323 kaķi, savukārt saimniekiem vai privātām patversmēm atdoti 625 suņi un 248 kaķi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.