Čehijas arhitekti iepazīsies ar Rīgas pilsētplānošanas pieredzi

Rīt, 20.maijā, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā viesosies Čehijas Pilsētplānošanas un reģionālās attīstības asociācijas delegācija.

35 Čehijas vadošie arhitekti un pilsētplānotāji tiks iepazīstināti ar Rīgas pieredzi plānojot pilsētas attīstību, kā arī pēc tikšanās ir paredzēta tematiska ekskursija, iepazīstinot viesus ar Rīgas pilsētas telpiskās struktūras būtiskākām iezīmēm, pilsētas telpiskās kompozīcijas esošiem un plānotiem elementiem, jaunajiem projektiem, pilsētas plāniem teritoriju revitalizācijai, pilsētvides kvalitātes uzlabošanai un vispārējās ekonomiskās konkurētspējas palielināšanai.

Latvijā

Šodien, 17. oktobrī, AS "Latvenergo" svinīgi atklāj Telšu (Telšiai, Lietuva) vēja parka būvniecības sākumu Lietuvā, ieliekot simbolisku kapsulu tā pamatos. Paredzams, ka parkā atjaunīgo enerģiju Baltijas valstu tirgum sāks ražot jau 2026. gadā, ienākumiem nonākot Latvijas budžetā. Šis notikums apliecina Latvenergo stratēģisko apņēmību arī turpmāk būt vadošajam atjaunīgās enerģijas komersantam Baltijas valstīs, izmantojot trīs resursus – ūdeni, sauli un vēju.

Svarīgākais