Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Sakops Rīgas vēsturiskā lidlauka "Spilve" teritoriju

Trešdien, 27.aprīlī pulksten 130, iesākot talkošanas pasākumus, kas šajā nedēļas nogalē norisināsies visā Latvijas teritorijā, notiks Rīgas vēsturiskā lidlauka „Spilve” sakopšanas talka.

Darbu ietvaros plānots veikt lidostas centrālās ēkas konservāciju, attīrīt lidostas teritoriju no sadzīves atkritumiem, kā arī veikt krūmu izciršanu. Talkā kopā ar SIA „Rīgas nami” darbiniekiem un citiem talciniekiem piedalīsies arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Lidlauks „Spilve” līdz 1975.gadam, kad tika atklāta lidosta „Rīga”, darbojās kā Rīgas pilsētas galvenā lidosta, tai ir būtiska loma Latvijas aviācijas nozarē arī šobrīd.

Sakārtojot nekustamo īpašumu un radot nepieciešamo infrastruktūru mazās aviācijas un speciālo aviācijas lidojumu nodrošināšanai, plānots, ka nākotnē lidlauks varētu iegūt reģionālā lidlauka statusu.

Saskaņā ar Rīgas domes lēmumu, lidlauka apsaimniekošanas un pārvaldīšanas funkcija kopš pērnā gada deleģēta pašvaldības SIA „Rīgas nami”.

„Lidlauks ir nozīmīgs Rīgas infrastruktūras objekts, kas kopš 20. gadsimta sākuma ir uzturējis gaisa satiksmi ne tikai starp Latvijas pilsētām, bet arī starp Tallinu, Maskavu, Viļņu, Helsinkiem, Berlīni un citām Eiropas pilsētām. Līdz pat šodienai lidlauks kalpo aviācijas apmācību vajadzībām - tajā notiek regulāri pilotu skolu mācību lidojumi un privātie lidojumi. Domājot par lidlauka ilgtermiņa darbības stratēģiju, esam uzsākuši darbu pie „Spilves” attīstības plāna izstrādes. Nākotnes perspektīvā lidlauka teritorijā plānots izveidot arī Latvijas Aviācijas muzeju”, uzsver SIA „Rīgas nami” valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs.