Ušakovs ticies ar Krievijas reģionālās attīstības ministru

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs 1. aprīlī Maskavā tikās ar Krievijas Federācijas Reģionālās attīstības ministru Viktoru Basarginu.

Tikšanās laikā ministrs atzīmēja, ka ļoti pozitīvi vērtē kaimiņvalstu starpreģionu sadarbību, pierobežas reģinonu savstarpēji izdevīgas aktivitātes. Viņš norādīja, ka ministrija ir gatava sniegt atbalstu Rīgas un Krievijas reģionu sadarbības plāniem. V. Basargins arī pieminēja, ka nesen ticies ar Urālu Kalnrūpniecības un metalurģijas kompānijas vadības pārstāvjiem, kuri izteikuši ieinteresētību veikt investīcijas Rīgā.

Ministrs norādīja, ka Krievijas puse ir ieinteresēta iepazīties ar Latvijas pašvaldību darba organizāciju un pieredzi, jo Krievijā pašlaik norisinās vietējo pašvaldību reforma.

V.Basargins arī atzina, ka Latvijas eksportam, īpaši pārtikas produktiem, Krievija ir vēl nepietiekami apgūts tirgus, īpaši reģionos.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs informēja Krievijas Federācijas Reģionālās attīstības ministru par Rīgas pārstāvniecības atklāšanu Maskavā un tai izvirzītajiem mērķiem, kā arī par pozitīvajām tendencēm ekonomiskajā sadarbībā un tūrisma attīstībā. N.Ušakovs pastāstīja par šogad plānotajām darba vizītēm uz Pleskavu un Jaroslavļas apgabalu. Viņš uzsvēra, ka Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTBB) aktivitātes ir devušas labus rezultātus Maskavā un Sanktpēterburgā un RTAB sāk intensīvāk strādāt citos Krievijas reģionos, īpaši tajos, kurus ar Rīgu saista tiešie aviokompānijas airBaltic reisi.

Rīgas domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka Rīgas dome cieši sadarbojas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kas, savukārt, ir sadarbības partneris Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības palātai. Pašvaldība ir ieinteresēta sniegt atbalstu uzņēmējiem, veidojot jaunus kontaktus ar Krievijas reģionu partneriem.

Svarīgākais